Két dolog biztos a Franciaország – Magyarország mérkőzés előtt, véget ért a számolgatás időszaka és soha nem fogjuk megtudni, hogy mi lett volna, ha ma este a norvégokkal játszunk. No de vegyük komolyra a figurát, aki nyer az négy közé jut a világbajnokságon!

A mérkőzés előtt a fogadóirodák és talán kicsit a „szakma” is a franciákat tartotta esélyesebbnek, pedig a galloknak is voltak azért „szűk” meccsei ezen a világbajnokságon.

Mikler Roland fantasztikusan kezdett, miközben a franciák rendesen elbizonytalanodtak támadásban, 10 perc után 6-1-re vezettünk (6/6, 1/9). Aztán tovább tartott a Mikler sorozat, csak sajnos a kipattanókra rendre a franciák érkeztek elsőre (akik lehozták közben a nagyon rosszul kezdő Mahét) és Gerard is javult a másik oldalon, de 20 perc után még mindig mi vezettünk, igaz már „csak” hárommal 6-9. Az 5-0-ás francia sorozatot nagy nehezen sikerült megállítanunk és szerencsére az egyenlítést is meg tudtuk akadályozni, hiszen Lékai újra akkor dobta a gólokat amikor a legnagyobb szükség volt rá, a szünetben 12-14.

Aztán következett a második részben egy olyan első nyolc perc, amikor csak a fejünket kapkodtuk, egyik oldalon sem igazán jöttek kivédekezett támadások, „persze” aztán francia oldalon rögtön kettő, 40.-ik percben először vezettek, – 20-19 – jött is az időkérés. Szita Zoltán kétszer, Sipos egyszer talált be ezután, „bebiztosítva” az izgalmas utolsó negyedórát, 22-22. Aztán, hogy megint duplázzon valaki, Bókán volt a sor, utolsó tíz percre 25-25. Aztán Rosta hagyott ki egy ziccert, Lékai lövését védte a csereként beálló Genty, a másik oldalon Descat akcióból és hetesből is betalált, eldőlni látszott a végére, 29-26. Még Bóka találatánál picit felcsillanni látszott a remény, de Mem azonnal válaszolni tudott, 3 perc, mínusz három. Aztán Bóka, Mikler, Máthé Dominik, 58:40-nél 30-29, 58:50-nél labdaszerzés, 59:30 Bánhidi 30-30! Hosszabbítás!

Az első hosszabbítás, első öt percét sajnos a franciák nyerték 2-1-re úgy hogy közben egy hetest is kihagytak, ahogyan a második öt perc első büntetőjét sajnos Máthé Dominik is. Aztán következett a jól megszokott Mikler parádé, de Lékai elhagyott egy labdát, Descat pedig kettőre növelte az előnyt. Lékai javított, hetest harcolt ki, Balogh belőtte, mínusz egy újra. Tournat gyors gólt lőtt, Lékaira belemenést fújtak, Abalo pedig eldöntötte.

Franciaország – Magyarország 35-32 (12-14)

fotó: verietyinfo.com

 

Megosztás