Az Európa-bajnoki selejtezők után folytatódott a Bundesliga a hetedik fordulóval. A német válogatott a papírformának megfelelően először hazai pályán nyert a bosnyákok ellen (25-21), majd egy jóval simább siker következett Észtországban (35-23). A gondok a hazautazást követően kezdődtek, miután az egyik flensburgi játékos tesztje pozitív eredményt hozott, ezt követően a teljes keret karanténba vonult.

Összesen öt mérkőzést kellett elhalasztani, köztük a THW Kiel – Füchse Berlin találkozót is. A forduló rangadóját azért sikerült lejátszani, amelyen a Magdeburg a listavezető Rhein Neckart fogadta. A házigazda kezdte jobban az összecsapást a játékrész derekáig vezettek, majd a mérkőzésen egyaránt hét-hét gólig jutó Gensheimer, Lagergren kettős vezérletével a Löwen fordított, előnyét a lefújásig meg is őrizte, csak úgy, mint a vezető helyét a tabellán.

Az eddig remeklő Stuttgart nagy pofonba szaladt bele az Erlangen otthonába. Az első félidőben még nagy küzdelem zajlott, főként a stuttgartiak akarata érvényesült. A második félidőben a két gólt szerző Faluvégi Rudolf csapata teljesen szétesett, amihez kellett az erlangeni kapus Martin Ziemer parádéja. A 37éves hálóőr 44%-os mutatóval zárt.

A 7. forduló eredményei

Wetzlar-Coburg 31-22

Magdeburg-Rhein Neckar 31-33

Lemgo-Balingen 26-32

Erlangen-Stuttgart 34-25

Nordhorn-Ludwigshafen 27-24

1256 megtekintés.

Megosztás