Site icon Handballexpert

A siker kapujában botlott meg a Veszprém. A Vardar nyerte a Bajnokok Ligáját.

Eljött a nagy nap: a Veszprém BL döntőjének a napja. A magyar rekordbajnoknak jó esélye nyílt arra, hogy végre elhódítsa az áhított trófeát. 

A Veszprém a Kielcét, míg a Vardar a spanyol Barcelonát ejtette ki az elődöntőben. 

Az első félidő egyértelműen a macedónoké volt. A Veszprém tudása alatt játszott, és ezt a Vardar kegyetlenül kihasználta. Az első félidőben öt gólos hátrányba került David Davis csapata. 16-11 volt a félidei állás. 

A Veszprém többször eljátszotta már ezt, ebben a szezonban inkább a második félidőben voltak sokkal jobbak. Csak úgy, mint a csoportmérkőzés során, ahol szintén összecsaptak a Vardarral.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy elvártuk. Ellenállhatatlan Veszprém, gyengébb Vardar, ehhez az is kellett, hogy Sterbik mégiscsak vállalni tudta a játékot, és több kiváló védéssel segítette csapatát. 

A magyar bajnok fel tudott jönni egy gólra, és benne volt megfordítják a mérkőzést, már az első tíz percben. 

Ekkor Parrondo időt kért, ami megnyugtatta a macedónokat. Ezután kiegyensúlyozott lett a játék. A 45. percben 20-18 volt az állás, és inkább fogadtunk volna a Veszprém győzelmére, hiszen a Vardar elkészülni látszott az erejével. 

A Veszprém hősiesen küzdött, Sterbik sérülten is odatette minden tudását, frissebbnek tűnt a magyar csapat, de 12 perccel a vége előtt még eggyel vezetett a Vardar.

A  magyar csapat mindent megtett, próbálkoztak felkapaszkodni, de a két gólos macedón előny megmaradt öt perccel a vége előtt. Nagyon kellett, hogy Mahé tökéletesen lőjje a hétmétereseket, elképesztő repertoárral lőtte a francia világbajok a büntetőket. A Veszprémnek labdája volt az egy gólra, Davis kikérte az idejét, méghozzá nagyon okosan úgy, hogy még ezt egyszer meg tudja tenni.

Mahé büntetőből betalált, egy gólra felzárkózott a Veszprém! Kristopans bezúzta, az ellentámadásból sajnos Blagotinsek nem talált be. A végjátékot – a hosszabb pad ellenére –  a Vardar bírta jobban. Két perccel a vége előtt három gól volt a macedónok előnye, eldőlt a mérkőzés. Kár érte.

A vége Vardar – Veszprém: 27-24. A Veszprém mindent megtett, emelt fejjel veszítettek, így szabad. Kár érte. A gratuláció jár a Vardarnak. kevés emberrel nyerték meg a legfontosabb klubtrófát, úgy, hogy jövőre megszűnnek… Nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém, jövőre ismét meg lehet próbálni. Hajrá, magyarok!

 

 

Megosztás
Exit mobile version