Hét gólos hátrányban sem adta fel a Győr, azonban ez sem volt elég a végére kiengedő címvédő ellen, így nem jutott döntőbe a zöld mezes alakulat

Gyönyörű és látványos show-val vette kezdetét az első elődöntő, ahol potyogtak a gólok az első percekben, a sort Stine Oftedal nyitotta, amire Jamina Roberts válaszolt. A folytatásban 3-3-as állásig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Jamina Roberts vezérletével 5-3-ra lépett el a Vipers. Ez idő alatt Sandra Toft két bravúros védést is bemutatott, de csapattársai támadásban több hibát is vétettek.

9-5-ös norvég vezetésnél Ambros Martin időt is kért, érkezett a pályára Ana Gros Ryu Eun Hee helyére, vele támadásban hatékonyabbak voltak a győriek, de így csak két gólra tudtak zárkózni 10-8-nál.

Ezután rátett a tempóra még egy lapáttal a Vipers, Anaa Vyakhireva vezérletével 20-13-ra növelte az előnyét a címvédő, így érkezett is az újabb ETO időkérés. Aminek hatására Oftedal megrázta magát, zsinórban háromszor talált be, és közelebb tudott zárkózni a Rába-parti alakulat. A norvég sztár az első harminc percet hét találattal zárta, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa volt. A szünetre pedig 23-18-as Vipers előnnyel indultak a felek.

Az első játékrészt hatalmas tempó és még fantasztikusabb hangulat jellemezte, az arénában felemelő érzés volt körül tekinteni és tömött lelátókat látni.

Két góllal indított a fordulást követően a Vipers, előbb Marketa Jerabkova, majd Jamina Robert talált be, amivel 25-18-ra növelték az előnyüket. A Győr oldaláról 33 percet kellett várni az első szélső gólra, amit Faluvégi Dorottya szerzett.

Estelle Nze Minko találatával 26-22-re zárkózott az ETO, majd az utolsó negyedórához közeledve háromra zárkózott a magyar együttes (29-26). Ekkor időt is kért Ole Gustav Gjekstad, de csapata nem tudott újra masszívabb előnyt kiépíteni a hátralévő időben.

31-28-as állásnál esélye volt a győrieknek a zárkózásra, azonban Ana Gros lövését Katrine Lunde elképesztő bravúrral hárított. 33-30-as eredménynél az addig hibátlan Sunniva Andersennek Amandine Leynaud két ziccert is hárított.

Az 55. percben 35-32-nél kettős hátrányba került az ETO, ekkor úgy tűnt, ezt a mérkőzést már nem lehet megfordítani, de a Rába-partiak hihetetlen utolsó öt percet produkáltak, ahol egy gólra is felzárkóztak 36-35-nél, azonban az egyenlítő találatot nem sikerült a hálóba juttatni már.

Fantasztikus mérkőzést tudhat magának Ana Gros és Stine Oftedal, hiszen ketten hátukon vitték a csapatot és húsz gólt szereztek együtt. A másik oldalon kiválóan játszott Anna Vyakhireva, aki öt gólja mellett egy tucat gólpasszt is kiosztott. Jamina Roberts nyolcszor köszönt be, de Lunde nevét is meg kell említeni, hiszen fontos pillanatokban mutatott be védéseket.

Végeredmény: Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand : 35-37 (18-23)

fotó: Nász Nikolett

 

Megosztás