Site icon Handballexpert

A Szeged és a Veszprém is nyert a balul sikerült BL forduló után

Az NB1 15. fordulójában a nemzetközi kupákban érdekelt együttesek mérkőzését a papírformának megfelelően a szegediek nyerték, míg a Veszprém az FTC ellen szerzett két pontot.

Felemás hangulatban egymásnak feszülő csapatok találkoztak a Pick Arénában. A hazaiak kifejezetten rossz játékkal nagy meglepetésre kikaptak Zágrábban. A Tatabánya pedig nagyot küzdve legyőzte az AEK Athént az Európa-ligában, továbbá a Bányásznak két nappal több ideje volt felkészülni a bajnoki mérkőzésre. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy a vendégek az első félidőben szorosan követték a szegedieket, akik kétgólosnál nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni. Bartucz ezúttal is magas hőfokon pörögve bravúrosan védett, valamint a Gyöngyös ellen 13 gólig jutó Zdolik átlövései is célba értek. 

A folytatásban Mikler védéseinek köszönhetően a Pick növelni tudta előnyét, ami miatt viszont a közel 3000 hazai nézőnek aggódni kellett az Dean Bombac sérülése. A hatgólos szegedi sikert a Pick Akadémia szélsője, Szilágyi Benjámin állította be.

Pick Szeged – Tatabánya 27-21 (13-12)

Legjobb gólszerzők: Sostaric (4) ill. Zdolik (7)

Lövés hatékonysága: 63% ill. 47%

Kapusteljesítmény: 43% ill. 29%

Gólgazdag mérkőzésen nyert a Veszprém a több kulcsjátékosát, valamint a vezetőedzőjét nélkülöző Ferencváros ellen. Horváth Attila családi okok miatt hiányzott, helyette segítője Ocsovai Zsolt ült le a zöld-fehérek kispadjára. Tíz percig tudta tartani a lépést az FTC a Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre készülő bakonyiak ellen. A hazai együttes ötletes támadójátékkal folyamatosan növelte előnyét, a szünet után sem vett vissza. Az ötvenötödik percben már tizenkét gól volt a különbség. Az utolsó percekben bemutatott Zernovic védéseknek köszönhetően a Fradi tízgólon belülre vissza tudott kapaszkodni. 

Telekom Veszprém – Ferencváros 39-30 (20-14)

Legjobb gólszerzők: Yahia (5), Lauge (5) ill. Bohács (5), Debreczeni (5), Bujdosó (5)

Lövés hatékonysága: 72% ill. 57% 

Kapusteljesítmény: 30% ill. 22%

fotó: pickhandball.hu

Megosztás
Exit mobile version