Az NB1 18. fordulójában Kárpáti Krisztián együttese hamar eldöntötte a két pont sorsát, és lélekben már készülhetett a párizsi fellépésre.

A Szeged nagy csatában vereséget szenvedett a Kiel ellen a Bajnokok Ligájában, de a csütörtöki eredményeknek köszönhetően továbbjutott csoportjából, így összeségében jó kedvűen lépett pályára Balatonfüreden.

György László együttese egyre hátrébb csúszik a tabellán, múlt héten Budakalászon szenvedtek hatgólos vereséget, és szombat este sem jutott nekik túl sok sikerélmény. A szegediek már húsz perc után tízgólos előnyt építettek fel, Imsgard remekül védett az első felvonásban, a mezőnyjátékosok közül mindenki gólt szerzett, így a folyatásra már csak a különbség kérdése maradt. A második játékrészben összeszedte magát a füredi csapat, és sikerült kozmetikázni az eredményen.

Balatonfüred – Szeged 31-37

Ld: Kljun (8) ill. Bombac (7)

Kapusteljesítmény: 20% ill. 24%

Egy félidőn keresztül látótávolságon belül tartotta a Ferencvárost a „kis” Veszprém. A folytatásban Lékai Máté klasszis teljesítményével a zöld-fehérek magabiztosan nyerték meg a gólgazdag mérkőzést. Az FTC irányítója mind a nyolc lövését gólra váltotta.

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Ferencváros 32-41

Ld: Grünfelder (5) ill. Lékai (8)

Kapusteljesítmény: 15% ill. 33%

A forduló másik két szombati mérkőzésén egyaránt meglepő eredmény született. Az ősszel jól szereplő Csurgó már második hazai vereségét szenvedte el 2024-ben. Ezúttal a tavasszal még csak a Fraditól vereséget szenvedő Budakalász vitte el a két pontot a somogyi kisvárosból. Csoknyai István együttese szinte végig vezetve nyerte meg az összecsapást.

Csurgó – Budakalász 29-32

Ld: Bazsó (7) ill. Sinkovits (6)

Kapusteljesítmény: 24% ill. 24%

A Szeged ellen bravúros győzelmet ünneplő, de a Veszprém ellen is sokáig jól játszó Gyöngyös kellemetlen vereségbe szaladt bele, a kézilabda baranyai fellegvárában. A Komló ezer szurkolója által támogatva már az első félidő végén hat góllal vezetett, amit nagy akarással sikerült megőrizniük, ezzel nagyon fontos két ponthoz jutottak a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

Komló – Gyöngyös 31-23

Ld: Váczi (8) ill. Potisk (6)

Kapusteljesítmény: 34% ill. 30%

fotó: fradi.hu

 

 

Megosztás