A mai napon rendezik meg a Lomza Kielce – MOL-Pick Szeged találkozót a férfi Bajnokok Ligájában, melyre a magyar csapat tartalékosan érkezik a vírus helyzett miatt. Ennek kapcsán fejtette ki a gondolatait Talant Dujshebaev, a Kielce BL győztes edzője. A magyar kivonat alább olvasható.

„Rendkívül nehéz feladat vár ránk! Mentálisan hihetetlenül kemény játék lesz. Ezért azt szeretném kérni minden szurkolótól, aki eljön a mérkőzésre, hogy segítsenek nekünk! Tudjuk, hogy a rivális csapat megtizedelve érkezik. Bár sokan azt hihetik, hogy ez megkönnyíti a dolgunk, biztosíthatom őket, hogy nem így lesz! Az egész történelmük bizonyítja, hogy soha nem szabad lebecsülni őket. Őszintén szólva nem is nagyon tudok aludni, csak ezen jár az eszem esténként… Kilenc embert elveszített a Szeged és máris mindenki minket lát Góliátnak. Hányszor voltam már ilyen helyzetben! Ezek a legnehezebb mérkőzések.”

„A MOL-Pick Szeged a világ egyik legjobb csapata. Amíg van egy kapusa és hat mezőnyjátékosa, addig bárhol, bárkit meg tud verni. Még mindig szembe kell néznünk Canellassal, Zsitnyikovval, Källmannal, Radivojeviccsel, Miklerrel, Aliloviccsal, Gaberrel, Stranyovsky-val és Henigmannal… Amikor tavaly a Montpellier érkezett hozzánk fontos játékosai nélkül, elkényelmesedtünk és négy gólos vereség lett a vége.”

„Nekünk most csak veszíteni valónk van, ezért rendkívül nehéz az ilyen helyzet mentálisan. Pont ezért kérek még egyszer minden szurkolót, hogy segítsenek nekünk. Teremtsenek olyan légkört, hogy ellenfelünk érezze, hogy mi a célunk! A Szegednek még mindig vannak olyan játékosai, akik legyőzhetnek minket, még a mi pályánkon is. Mindent megteszek, hogy felkészítsem és a csapatot, és akár egy utolsó másodperces góllal is, de megnyerjük a meccset! Ezzel meg lennék elégedve.”

Kép: Index

Megosztás