Site icon Handballexpert

A Telekom Veszprém keretének elemzése

Végleges a bakonyi gárda 2020/21-es kerete. Nézzük a csapat összetételét posztonként.

Kapusok:

Rodrigo Corrales, Vladimir Cupara, Székely Márton – Sterbik Árpád visszavonulását követően egyértelművé vált, hogy szüksége van a veszprémi alakulatnak egy topkategóriás hálóőrre, akit meg is találtak a PSG spanyol válogatott játékosa személyében. Mögötte Cuparában egy korrekt váltótárs található, és a keret tagja még Székely Márton, akinek feltehetőleg az új szezonban is kevesebb szerep jut a legrangosabb sorozatban.

Balszélsők:

Manuel Strlek, Dejan Manaskov – Ezen a poszton nincs változás a rekordbajnok keretében. Strlek egyértelműen a világ legjobb balszélsői közé tartozik, míg Manaskov alapvetően megbízható alternatíva erre a pozícióra, még ha a csonka szezon nem is sikerült számára a legjobban.

Jobbszélsők:

Gasper Marguc, Danil Shishkarev – Nagy kockázatot vállalt a veszprémi vezetés Dragan Gajic lecserélésével a jobbszélen, a korosodó klasszis továbbra is a legmagasabb szinten teljesített. Ugyanakkor Shiskarev egy remek kettes védő, és támadásban is használható. Meglátjuk ez megért-e annyit, hogy jobbszélen igazi világklasszis nélkül maradnak. Gyengének semmiképp sem mondható ez a páros sem.

Balátlövők:

Vuko Borozan, Rasmus Lauge Schmidt, Ligetvári Patrik, Nikolaj Markussen – A Borozan-Lauge páros igencsak komoly színvonalat képvisel ezen a poszton, két különböző stílusú, egymást jól kiegészítő, magasan jegyzett játékosról beszélhetünk. Más kérdés, hogy mögöttük egyel többen vannak az ideálisnál, itt lehetnek az elmúlt évekre jellemző feszültségek a túl mély keretet illetően.

Jobbátlövők:

Jorge Maqueda, Kent Robin Tonnesen, Omar Yahia – A csonka szezonban egyértelműen ez volt a lyukas pozíció a Veszprém keretében, ezt a problémát Maqueda leigazolásával maradéktalanul orvosolta a klub, gyakorlatilag egy év csúszással pótolták a visszavonuló Nagy Lászlót. Tonnesen megfelelő váltótárs lehet, és Yahia is bizonyította, hogy lehet rá számítani, így a sérülésektől is kevésbé kell tartani.

Irányítók:

Petar Nenadic, Lékai Máté, Kentin Mahé – Erős névsor, de kicsit kérdőjeles poszt. Nenadic a hátán vitte a csapatot az utóbbi időben, Lékai és Mahé sokat bajlódott sérülésekkel. A hármójúk közti kémia nem minden esetben tűnik ideálisnak, a megfelelő arányok megtalálása kulcsfeladat lehet David Davis számára. Amennyiben ez sikerül, középen is a legerősebb csapatok közt tarthatjuk számon az „Építőket”.

Beállók:

Andrean Nilsson, Rogerio Moraes, Blaz Blagotinsek – Ezen a poszton csaknem tökéletesen működőképesnek tűnik a csapat összetétele. Nilsson a támadójátékban a legjobbak között van. Blagotinsek védőmunkája sokat javult, vannak még sallangok a játékában, de szépen csiszolódik. A kétszeres BL-győztes Moraesnek pedig a második veszprémi szezonja hozhatja el az áttörést.

Összességében a Telekom Veszprémet továbbra is a legnagyobb esélyesek közt tarthatjuk számon. Viszonylag sok változtatás történt a keretükben, meglátjuk mennyire működik Davis mester koncepciója. Mindenképp versenyben lehetnek a legnagyobb célok eléréséért, de az, hogy ez az évad hozza-e meg az áttörést, megjósolhatatlan.

Kép: Blikk

8081 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version