Site icon Handballexpert

A várakozásoknak megfelelően győzelemmel kezdte a magyar válogatott a vb-t

Győzelem a VB előtt - forrás: nso.hu

Paraquay nem izzasztotta meg a mieinket.

A világbajnokságokon vannak olyan mérkőzések, amikor az esélyesebb csapat győzelme gyakorlatilag a kezdősípszó pillanatában egyértelmű. Persze ezeket a meccseket is le kell játszani, ezeknek is megvan a maga nehézsége. Összességében a magyar válogatott jól vette az akadályt, a mérkőzés nagy részében megfelelő koncentráltsági szinttel játszott. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lettek volna hibák, fegyelmezetlenségek támadásban és védekezésben egyaránt, de a mieink pályára tudták tenni a két csapat közötti különbséget.

A jelenlegi legerősebbnek mondható sorával kezdett a magyar csapat, azzal a kitétellel, hogy Klujber Katrin játékával próbált spórolni a szövetségi kapitány, így jobbátlövőben Papp Nikoletta kezdett. Vámos Petra lendületes góljával kezdődött a magyar gólgyártás, de ezt követően kellett pár perc, mire ismét visszatértek a biztos befejezések. Bíró Blanka végig remekül védett, teljesítményét az sem homályosította el, hogy a paraquayi kapuból is jó teljesítmény érkezett. Schatzl Nadine remekül lőtt, viszont az első félidő végén majdnem megsérült egy rendkívül kellemetlen ütközés következtében.  Hasonlóan szerencsétlenül alakult Győri-Lukács Viktória első félideje, reméljük, nem komoly a győriek balszélsőjének sérülése.

A második félidő egy a korábbihoz hasonló ütközéssel indult, csak most Márton Gréta volt a szenvedő fél. Innentől még inkább az lehetett az érzésünk, hogy a sérülés elkerülése a cél, azonban így is volt néhány szép megoldás, jó egyéni teljesítmény. Papp maga mögött hagyta első félidei hibáit, Juhász Gréta ismét jól szállt be, a második harminc percben már Töpfner Alexandra is szépen értékesítette ziccereit.

Végeredmény: Magyarország-Paraquay: 35-12 (15-6)

Kiemelt kép: MKSZ

Megosztás
Exit mobile version