Site icon Handballexpert

A vártnál nehezebben, de simán nyert a magyar válogatott

A bizonytalanságot követően késő délután kiderült, hogy megrendezhetik a magyar válogatott első mérkőzését Zöld-foki-szigetek ellen.

Úgy kezdtünk, ahogy várható volt, gyorsan 5-0-át mutatott az eredményjelző. Ezután Zöld-foki-szigetek válogatottja megmutatta, hogy nem azért vannak itt, meg gyógyultak meg, hogy macska-egér játékot játszanak velük.  Gyorsan lőttek négy gólt, és szemmel láthatóan motiváltak voltak. A magyar válogatott az első tíz percben tudása alatt játszott, mintha nem vették volna komolyan ezt a mérkőzést. Értem, hogy első meccs, meg sok volt a bizonytalanság”, meg nem most kell jól menni, de rengeteg technikai hibával játszottunk, Sipos 10 perc alatt! kapta meg a két kétperces büntetését, és rengeteg ziccert hagytunk ki. A 16. percben 9-6 volt az állás. Mikler rengetegszer hagyták egyedül, szerencsére néhányszor bravúrral hárítani tudott.

A 20. perc környékén megrázta magát a magyar csapat, kicsit magasabb fokozatba kapcsoltak, de ez csak ideiglenes volt. A Zöld-foki-szigetek ismét egyszrű gólokat lőttek, sokat hibáztunk. Megmondom őszintén, azt hittem, hogy összesen fogunk nagyjából annyi gólt kapin, mint amennyit végül az első félidőben kaptunk. Ez persze az én kritikám is.

30 perc játék után Magyarország – Zöd-foki-szigetek: 19-14.

A második félidő magyar gólokkal kezdődött, de aztán sajnos nem indult be a magyar henger. A második félidő közepén sikerült az a bravúr, hogy Sipos három két perces büntetéssel idő előtt mehetett zuhanyozni. Zöld-foki-szigetek ellen, a 44. percben, ráadásul kettős emberhátrányban is voltunk.

A győzelem természetesen nem volt veszélyben egy percre sem, de nem hiszem, ha túlzok, ha azt írom: nem ezt vártuk a mérkőzéstől. Amikor nem volt biztos, hogy játszunk, még arról írtam, hogy az rossz lehet a gólkülönbség szempontjából, ha „csak” 10-0-ra nyerünk, erre ez történik.

A végeredmény: Magyarország – Zöld-foki-szigetek: 34 – 27.

 

A magyar csapat hozta a kötelezőt, de ennél azért többet vártunk az ismert okok ellenére is. Az biztos, hogy ez a Zöld-foki-szigetek esélyesként lép pályára Uruguay ellen. Egy meccsből nem szabad messzemenő következtetést levonni, de hogy Mikler Roland legyen az egyik legjobb játékosunk, arra azért kevesen számítottunk. Ráadásul így is 25 gól fölött kaptunk. Láttam pár, a csapatot temető kommentet.Ezt nem szabad! Lesz ennél jobb is, abban biztos vagyok, bízom a fiúkban, akik biztos nem elégedetten mentek le a pályáról.

Reméljük, hogy az idő haladtával egyre inkább játékba lendülnek a srácok!

Uruguay következik, addig is lehet csiszolgatni. Hajrá, magyarok!

 

 

 

Megosztás
Exit mobile version