A Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutásáért folytatott küzdelemben a bakonyiak a dán bajnokság listavezetőjével mérkőztek meg hazai pályán.

A két keretben egyaránt találhatóak világsztárok. Olyan játékosok, akik mérkőzéseket képesek eldönteni, így leginkább azon múlik a csata kimenetele, hogy ők milyen napot fognak ki. A veszprémiek keretéből hiányzott a francia olimpiai- és világbajnok irányító, Kentin Mahé, de ott van Andreas Nilsson. Mindkettejüknek ez (lett volna) az utolsó hazai Bajnokok Ligája-mérkőzése, illetve az ellenfélnél utoljára láthatja a veszprémi közönség a dánok extraklasszisát, Mikkel Hansent.

A mérkőzés első percei Landinról szóltak. A dán hálóőr két ziccer után Descat hetesét is hárítani tudta. Nyolc és fél percnyi játék után Momir Ilicnek ki is kellett kérnie első idejét, mert a vendégek 5-1-re léptek el Niklas Landin védéseinek köszönhetően. Ez alatt az idő alatt hat (!!!) ziccer maradt ki! Sajnos a hazaiak továbbra sem találták a mérkőzés ritmusát, a 17. percben 10-5.

Rodrigo Corrales sem szeretett volna adós maradni a védésekkel, ő tartotta egyelőre meccsben az építőket. Az első félidő 18. percére meg is érkeztek a cserék, Cassado valamint Sandell összejátékának köszönhetően közelebb zárkózott a Veszprém. Úgy tűnt, a padnak nincs válasza az Aalborg taktikájára. Egyszerűen rossz volt nézni ezt az ötlettelenséget támadásban és védekezésben egyaránt. Semmi elképzelés, teljes leolvadás, egyéni erőlködés, a félidőben 12-17, nem ide. 

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első befejeződött. Az Aalborg kreatívan és eredményesen kézilabdázott az öt gólos előny tudatában, a hazaiaknál pedig Remili próbálkozott. Bjarki Mar Elisson lerohanásból kétszer is eredményes volt, így közelebb zárkózott a magyar bajnok. Madsen magához szólította az övéit a 41. percben. Jól tette, ugyanis alig fél perccel később visszaállt a négy gólos különbség. A 49. percre a hét a hat elleni játékot alkalmazták Hansennel a főszerepben. A hazaiak kapust cseréltek, Jensen védésekkel száll be a mérkőzésbe. Landin pedig ismét megmutatta, hogy miért ő a világ egyik legjobb kapusa, Kosorotov ziccerét hárította fontos pillanatban. Az 53. percben Cassado labdaszerzésének köszönhetően egál (27-27). Fabregas kiállításával nagyon nehéz helyzetbe kerül az építők döntetlennél, amikor már csak négy perc volt hátra.

Rengeteg ziccer maradt ki, heteseket hagytak ki Ilic tanítványai, így nagyon nehéz egy Aalborg szintű csapat ellen bármilyen eredményt elérni. A vége Yahia labdalopásából szerzett utolsó másodperces góllal 32-31 . Meglátjuk, mire lesz elég ez a visszavágón. Tud-e legalább döntetlent elérni idegenben a Telekom?

Telekom Veszprém-Aalborg: 32-31 (12-17)

Kép: Pál Tamás

4063 megtekintés.

Megosztás