A rossz kezdés után visszajött a magyar csapat, végül a pontszerzés nem jött össze. 

A továbbjutásra már nem volt esélye a Vácnak, de a szép zárás reménye mindenképpen ott volt a hazai csapatnak, főleg azért, mert összességében ez az Európa-liga szereplés nem sikerült rosszul a Vácnak. Teljesen igaza volt Herbert Gábornak, amikor azt mondta, hogy egy kivételével emelt fővel fejezhették be a mérkőzéseket, még akkor is, ha ez pontszerzéssel csak két alkalommal párosult.

Ez a sorozat most sem szakadt meg, pedig voltak olyan pillanatok, amikor felcsillant egy ennél is nagyobb különbségű vereség réme. Bár az első gólt a Vác szerezte, utána megrázta magát a norvég csapat, 5:6 után folyamatosan nőtt a két csapat közötti különbség. Gyorsabbnak, technikásabbnak tűntek a norvég játékosok, elképesztően könnyen szereztek gólokat. Elöl nem volt óriási gondban a Vác, egyedül a jobbátlövő poszt volt passzívabb, ott viszont remekül sült el Ballai Borbála becserélése.

A félidő vége felé zárkózott a Vác, visszajöttek korrekt különbségre, s úgy tűnt, a második félidőben is hasonlóan folytatódik majd a találkozó. Győri Alexa remek védésekkel jelentkezett a kapuban, Ballai jól tört be, a meccsen egyébként összességében gyengébben játszó Csíkos Luca is ekkor találta meg a megoldásait, Bordás Rékát labdákat kapott, eredményes volt támadásban. Hátul viszont továbbra sem volt ellenszere a lendületes norvég játék ellen Herbert Gábor csapatának, Anniken Obaidli például a második félidőben számtalan párharcot nyert meg, könnyen szerzett gólokat.

Voltak tehát pozitívumok ezen a meccsen, ám a vége nagyon csúnya lett, az utolsó tíz percben alig tudott találatokat elérni a magyar együttes, pedig az 50. perc környékén még a pontszerzés sem tűnt lehetetlennek.

Vác-Storhamar: 24-30 (13-15)

Ld: Kuczora (6) ill. Obaidli (10)

Kiemelt kép: Sportal.hu

832 megtekintés.

Megosztás