17 fővel érkezett Dániába a Fradi női kézilabda csapata a Bajnokok Ligája 4. fordulójában, ahol az ellenfél a mindössze egy hiányzóval felálló Esbjerg volt.

Minden nyilatkozat, interjú és józan gondolkodás alapján, az Esbjerg volt az esélyesebb csapat, sőt volt fogadóiroda, ami 20(!)-szoros pénzt fizetett/fizet a magyar csapat győzelmére.

Az első félidő elég gyengén kezdődött, a dánok el is léptek 6:3-ra, ahonnan az első negyed óra után 6:4-re sikerült zárkózni, és ez a 2-3 gólos különbség majdnem a félidő végéig állandósult. Sajnos pont az utolsó percekben módosult ez a különbség, rossz irányba, 4-el vezetett ugyanis a hazai csapat.
Az első félidő 13:9-cel zárult, de már akkor is látszott, hogy ebből még bármi lehet.

 
Ami érdekes, látványos és furcsa volt a magyar csapat játékában, az a felállás.  Csiszár-Szekeres támadásban még csak-csak, de amikor bekerült Márton és Schatzl is beállóba, az valóban csodálatos, és szokatlan volt. 

 
A második játékrész aztán már az elején belengette a veszély lehetőségét a hazai csapatnál, amikor is az első 7 percet a Fradi, 4:1-re hozta. A 14:13-as esbjergi előny pedig láthatóan fellelkesítette az amúgy is ezer fogok égő fehér mezeseket. Az egyenlítésre azonban még várni kellett egészen a 15. percig amikor is Kovacsics Anikó lőtt egy bődületes nagy átlövés gólt, ezzel 16:16-ra alakítva az eredményt.

A dánok itt még meg tudtak eggyel lépni, de a következő, második FTC egyenlítés után, már nem is volt szükség többre. Még 19-19-nél volt egyszer egál a meccs (52. Perc), de ide már a dánok érkeztek üldözőként, amibe el is fáradtak fejben, ugyanis a   29. percben Schatzl Nadine beállóból szerzett góljával már 24-19-re vezetett a pesti csapat, ami a biztos 2 pontot jelentette. A dánokon erősen látszódótt, szétestek fejben, pontatlanok voltak támadásban, védekezésben egyaránt.

Az FTC pedig itt már ellazulhatott egy kicsit, ami az utolsó 30 másodpercben 2 kapott góllal meg is látszódott, de ez már senkit nem érdekelt, mert 21:24-re győzött a Ferencváros!

Külön kiemelendő Kovacsics Anikó aki remekül szervezte a játékot, és amikor kellet beleállt a lövésekbe, Janurik Kinga aki az utolsó negyed órában állt be, és hatalmas bravúrokkal segítette a csapatot, és Alicia Stolle aki a nagy sérülése után szükségből lépett ma pályára, gyakorlatilag folyamatosan játékban volt, és elég bíztató volt a mozgása, annak ellenére, hogy azért még látszódott rajta, hogy be van rozsdásodva.

Összeségében tehát hatalmasat játszott a Fradi, és sokkal szebb jövőképpel rendelkezik a csapat, mint ahogy azt ma reggel olyan sokan gondoltuk.

Jöhet a CSM Bukarest!

Megosztás