Péntek nyolc mérkőzést rendeztek az egyiptomi világbajnokságon, ezzel le is zárult a csoportmérkőzések első fordulója. Szombat délután meg lehet az első továbbjutó is, amennyiben  Fehéroroszország legyőzi Dél-Koreát.

A csoport

A magyar válogatott ha nem is kiütéses, de magabiztos győzelemmel kezdte menetelését a Zöld-foki szigetek ellen. A német válogatott könnyed edzéssel hangolt a mieink elleni csoportdöntőre. Alfred Gislasson fiai úgy robogtak át az újonc Uruguay együttesén, hogy az első félidőben mindössze négy gólt kaptak. A látottak alapján kijelenthető, hogy a harmadik továbbjutó helyre az afrikai csapatnak van nagyobb esélye, feltéve ha a COVID nem rostálja meg még jobban a keretet.

Magyarország-Zöld-foki szigetek 34-27

Németország-Uruguay 43-14

B csoport

Az első két mérkőzésen történtek után rendkívül kiélezettek az erőviszonyok abban a négyesbe, ahonnan majd a magyar csapat ellenfeleket kap a középdöntőben. A spanyolok hiába vezettek már hat góllal is a második félidőben, a Thiagus Petrust nélkülöző brazilok óriási hittel és akarattal pontot loptak az Európa-bajnoktól. Lengyelországnak a második félidőben sikerült felülkerekednie Tunézián.

Spanyolország-Brazília 29-29

Lengyelország-Tunézia 30-28

C csoport

A játéknap legnagyobb meglepetését a Japánok szolgáltatták. Az Ázsia bajnokság bronzérmese nagyon komolyan ráijesztett a horvát válogatottra. A mérkőzés elején pillanatok alatt ötgólos előnyre tettek szert. Lino Cervar együttese végig csak az eredmény után futott, egyszer sem vezetett. A szégyenteljes vereségtől Ivan Cupic utolsó másodpercekben szerzett gólja mentette meg az egyszeres világbajnokot. A csoport másik találkozóján a Rafael Capote nélkül játszó Katar visszavágott Angolának a két évvel ezelőtti világbajnokságon elszenvedett vereségért.

Horvátország – Japán 29-29

Katar-Angola 30-25

D csoport

A címvédő is bemutatkozott a tornán, a dánoknak nem okozott gondot Bahrein legyőzése, míg a másik találkozón Argentína az erőviszonyoknak megfelelően nyert Kongó ellen.

Dánia-Bahrein 34-20

Argentína-Kongó 28-22

 

Fotó: VB facebook oldala

Megosztás