Több csapat részvétele is biztossá vált a mai napon a Párizsban megrendezésre kerülő Olimpiai Játékokon. Tekintsük át a selejtezők alakulását!

Golovin lánya nagy lépést tettek Párizs felé – MKSZ/Kovács Anikó

Az 1-es számú csoportban Debrecenben a magyar válogatott Svédország legyőzésével nagyot lépett a francia főváros felé. Mivel korábban az északiak nyolc góllal nyertek Japán ellen, így pozitív a gólkülönbségük egy esetleges körbeverés esetén, ezzel pedig szintén joggal bízhatnak a kvalifikáció kiharcolásában. Japán 43:16-ra győzött Nagy-Britannia ellen, amennyiben vasárnap 6 góllal nyernek Magyarország ellen, szintén kijuthatnak még. Reméljük ez az esély elméleti marad!

A 2-es csoportban a mai napon biztossá vált, hogy Hollandia és Spanyolország lesz olimpiai résztvevő. A hollandok könnyen verték a meglepően gyengé muzsikáló cseheket 32:18-ra, míg a házigazda spanyolok három góllal kerekedtek felül a remekül küzdő Argentínán. A spanyolokat irányító egykori ETO vezetőedző Ambros Martin első olimpiájára készülhet szövetségi kapitányként – ráadásul hazája kispadján.

Ambros Martin álma valóra vált, a spanyolok kijutottak az Olimpiára – fotó: RFEBM / J.L. Recio

A 3-as kvartettben ma szünnap volt, szombaton Németország Montenegró ellen vívhatja ki részvételét Peking óta először, míg a nap másik meccsén Szlovénia kap esélyt, hogy életben tartsa esélyeit Paraguay ellen.

Jelenleg a következő csapatok részvétele biztos az olimpián: Franciaország, Norvégia, Dánia, Brazília, Dél-Korea, Angola, Spanyolország és Hollandia.

1193 megtekintés.

Megosztás