Danyi Gábor menesztése után a kézilabdás élet nem áll meg. A Győrnek fontos mérkőzésen kellett helyt állnia, az ellenfél az egyébként  jó erőkből álló Debrecen volt.

Az új ideiglenes szakmai stáb nagy arányú győzelemmel abszolválta a Debrecen elleni mérkőzést (41-23). A Győri AUDI ETO KC klubikonja, Görbicz Anita a következőket nyilatkozta a találkozó után:

„Az előző napi edzésünkből kiindulva, még egy–négynél sem voltam ideges, mert tudtam, hogy a lányok fel tudják majd venni a tempót. Miután a védekezésünk rendeződött lerohanásokból is gyors gólokat tudtunk szerezni, de van még hová fejlődnünk.” (NSO)

A Nemzeti Sport megírta, így mi rájuk hivatkozva hozzuk le hírt, amely szerint jövő héttől új szakvezető veszi át a stafétabotot. Régi-új, hogy egészen pontosak legyünk:

„A hírek szerint az ETO-val öt Bajnokok Ligáját nyerő, 2005-ben a világ legjobbjának megválasztott, 233-szoros korábbi válogatott klasszis nem sokáig marad ebben a státuszban, mert a jövő héttől a kisalföldieket korábban hat évig irányító spanyol Ambros Martín veszi ismét kezébe a karmesteri pálcát, aki a vártnál előbb érkezik a magyar rekordbajnokhoz.”

Amikor az erről szóló pletykákat hallottuk az elmúlt napokban, nem gondoltuk, hogy a hír igaz, így nem számoltunk be róla; nem szerettünk volna felesleges feszültséget szítani. Ezt a klub maga tette meg, természetesen ha igazak a hírek. Már Danyi menesztése is rendkívül megosztó volt, és ennek fényében – számomra legalábbis – rendkívül merész és szívtelen lenne elődjét, egyben utódját a kispadra ültetni. Ezzel Ambros Martínt is kellemetlen helyzetbe hozhatják, hiszen ki merne ellent mondani a következő főnökének? Így viszont nehéz lesz kikerülni az összeesküvéses-elméleteket. Éppen ezért nagyon remélem, hogy a hír nem igaz, mert ez azt jelentené, hogy a klub elképesztő és felejthetetlen sikereiben oroszlánrészt vállaló Danyi Gábort semmibe veszik, semmissé téve a 2011 óta a klub kötelékében álló szakemberrel ápolt jó (?) kapcsolatot.

 

Szívesen elolvastam volna a kézilabdát szerető emberek véleményét a témában, de az NSO cikknél letiltották a kommentszekciót… Szóval: ti mit gondoltok arról, hogy Ambros Martin már hétfőtől átveheti a stafétabotot?

Az én személyes véleményemet tökéletesen megfogalmazta egy, a témában megfogalmazott hozzászólás, ezt szó szerint idézném (az író utólagos engedelmével)

„Kövezzetek meg, de én elmeroggyant dolognak tartom a Bartha féle menedzsment ilyen körülmények között meghozott döntését. Ebben az ETO-ban a szezonnyitó alapozás óta többezer munkaóra és meccspercnyi munka van jelen pillanatban, ami valamire elég, valamire pedig nem. Az hogy mire lett volna elég, azt SOSEM tudjuk meg, és ezt a döntéshozóknak köszönhetjük. Hogy miért? Mert egyszerűen kevés az idő a változásra. Az erőnlét az FF-ig hátralévő időben érdemben nem módosítható új figurákat már nem lehet üzembiztosan begyakorolni, és beilleszteni a meglévő játékrendszerbe és a támadás és védekezés szerkezete jelenlegi állapotának megbontása, újraépítése is több, mint kockázatos. Nem fog kiderülni, hogy Danyi Gábor csapata mire lett volna képes. Ha sikertelen lesz a FF, nyilván ő lesz a bűnbak, ami inkorrekt, mert ha sikertelen meccsek jönnek (eddig ugye a BL-ben veretlen), azokat már nem ő meccseli/nézi (vérmérséklet szerint) végig a kispadról. Ha azonban (és legyen úgy!) diadalt ünnepel a FF végén a csapat azt csak az abszolút dilettánsok adhatják oda az újonnan deklarált vezetőedzőnek. Emlékszem, hogy egy teljesen végigdolgozott szezon után Danyitól is többen vitatták az első FF diadal jogosságát, Martin nevét szajkózva. Tavaly a Covid nem engedte, hogy jó helyzetből bizonyíthasson, idén a menedzsment. Dacára annak, hogy a Martin féle szuperorosz, és a világverőnek világsztárokból összerakott CSM csak tévén nézi a döntőt. Számomra teljesen felfoghatatlan, hogy egy olyan egyesület, ami a végeredmény kizárólagosságát tűzte zászlajára, (a családias jelző már régóta szóvirág pusztán) pont az eredményesség és az eredménytelenség közötti különbég eldöntését nem hagyta a sportpályára. Danyi dilettantizmusát sokan hangoztatják most. Régebben ez nem így volt, kezdve Konkoly Csabától, KEB-en át Martinig. És ez összesen nem egy-két év volt. Ehhez képest Görbicz Anita nullkilométeres edző, aki nem mellesleg kedvenc magyar játékosom, és szvsz a legnagyobb magyar kézis ikon, méltatlan szerre kárhoztatta a menedzsment. Szóval Danyit ez a döntés meg megfosztotta a győzelem vélelmétől, a szurkolókat megfosztotta a tisztánlátás képességétől és meghagyta nekik a marakodás lehetőségét, valamint azt a keserű érzést, hogy kedvenc csapatunk, a világ legjobb csapatának vezetési stílusa rálépett egy olyan útra, amit CSM neve fémjelez. Ehhez már csak hab a tortán, hogy a Rosztovtól menesztett Martin kap ajándékba egy Final Fourt. Csak én érzem úgy, hogy valakinek elgurult a gyógyszere az ETO-nál?”

 

A témát alaposan körbejártuk a podcastunkban. Itt hallgathatjátok meg:

 

Forrás: NSO

Borítókép: Dömötör Csaba

Fotó: Kovács Anikó / MTI

6771 megtekintés.

Megosztás