Site icon Handballexpert

„Amíg a testem ép, addig kézilabdázni akarok a legfelső szinten” – interjú Nora Mörkkel

 

Nora Mörk az olimpia után a klubjától, a Vipers Kristiansandtól, hosszabb pihenőt kapott. A játékok után lelkileg elfáradt, és Dániába utazott, hogy a párjával és a barátaival tölthesse az időt. 

A Nora Mörkkel készült interjú a vg.no oldalon jelent meg, ez a cikk az eredeti írás fordítása.

Egyszerűen elfáradtam. A testem teljesen rendben van, de mentálisan lemerültem, miután hazajöttem az olimpiáról – mondta a VG.hu-nak Nora Mörk.

A játékos éppen buszon ül, és a Vipers Follo elleni idegenbeli mérkőzésére tart. Ez már a szezon harmadik bajnoki mérkőzése, de Mörk számára még csak a második.

A 30 éves játékosnak ki kellett hagynia a szezon első mérkőzését, és Dániába utazott nyaralni, hogy többek között barátjával, Jerry Tollbringgel és volt csapattársával, Henny Reistaddal töltse az időt. 

A klub úgy döntött, hogy ad egy kis pihenőt Mörknek egy kemény olimpia után.

Sírással és vereséggel végződött Norvégia számára az elődöntő Oroszországgal szemben. A csapat végül bronzérmet szerzett a Svédország elleni győzelem után .

– Mi az, ami miatt ennyire lemerültél?  

Azt hiszem, egyszerűen csak sok gondolatom van a történtekről. Nem sok időnk volt végigmenni egy folyamaton, hanem egyenesen mentünk a bronzmeccsre, majd haza és volt egy kis szabadságunk. Szóval „kicsit megkaptam” és talán kicsit jobban belém hatolt, amikor hazaértem – mondja Mörk. 

A dán kézilabda oldalakon olyan pletykák terjedtek el, hogy Mörk a nyaralása alatt klubvadászaton volt Dániában. Ezt azonban ő tagadja a VG -nek, hogy az lett volna.

Nagyon jó volt egy kis szabadságot kapni. Egész nyáron emberekkel voltam, és megmondták, hogy mikor egyek, hol jelenjek meg, és mit viseljek. Szóval nagyon jó volt néhány extra napot kapni és egy kicsit egyedül lenni.

– Most, hogy egy kicsit van lehetőséged távolabbról visszanézni: sikerül élvezni a bronzot, vagy még mindig az Oroszország elleni elődöntőre gondolsz a legtöbbet?

Azt hiszem, ez egy folyamat. Azt hiszem, ezt mindenkinek át kell élnie, és lehet, hogy nem is akartam annyira. De mindent éreznie kell az embernek ahhoz, hogy tovább tudjon lépni – válaszol Mörk, és folytatja. Azt hiszem, sokat jelentett az, hogy elhalasztották az olimpiát, és hogy erre már öt éve vártam. És sok nehézség volt az öt év alatt. És csak ezért dolgoztam. És aztán megtörtént. Hirtelen elkezdődött a szezon. Aztán kicsit nehézkes lett a változtatás, szóval szükségem volt egy kis időre, hogy dolgozzam rajta.

Mörk többször is nyíltan nyilatkozott arról, hogy az olimpia volt a nagy cél, amikor több, hosszú sérülési időszakkal küzdött. 

Az Oroszország elleni vereség nagy csalódás volt a számára, Mörk a mérkőzés után a sajtóban kritikus volt a játékvezető párossal szemben. Számos szakértőtől kapott kritikát emiatt, de azt mondja, hogy ez nem érdekelte.

Nem, egyáltalán nem. Nagyon kevés energiát fordítottam erre. De az új szezon kicsit hirtelen jött – mondja Mörk.

Most „csak” három év van a párizsi olimpiáig. Mörk azt mondja, hogy tervei szerint ott lesz.

A testem teljesen rendben van, ezért határozottan fogadni mernék rá. Amíg a testem ép, addig kézilabdázni akarok a legfelső szinten. Minden bizonnyal gyorsan eljön, de most már készen állok.

 

Eredeti cikk:

https://www.vg.no/sport/i/ML6Kl0/moerk-fikk-ekstra-ferie-etter-ol-nedturen-mentalt-utladet?fbclid=IwAR1ppy6DYbObesdV5oatoWCDBWpf7JvLYXd2ZTGUPzPLcgPjUgp0n5t-qzQ

Fotók: Nász Nikolett

Fordította: Nász Nikolett

Megosztás
Exit mobile version