Jelentősen átalakul a hölgyek legrangosabb kupasorozatának lebonyolítási rendszere. Itt is egy, a férfiakéra hasonló szisztéma van kialakulóban.

A következő szezonnak ismét 16 csapat vág majd neki, ám a korábbiakkal ellentétében nem négyes-, hanem nyolcas csoportokban zajlik majd a csoportkör. A csoportok utolsó két helyezettje búcsúzik majd a küzdelmektől, az első kettő pedig automatikusan a negyeddöntőbe jut. A harmadiktól a hatodik helyezettekig egy play-off kör, tulajdonképpen egy nyolcaddöntő vár a gárdákra, a párharcok győztesei a korábbi eredmények alapján kapnak ellenfelet a legjobb nyolc között. A csoportkör során azonos nemzetbeli csapatok nem találkozhatnak egymással, mindenki játszik az összes ellenfél ellen egy hazai és egy idegenbeli meccset is. Ami nem változik, az a Final Four, amelyet május végén, Budapesten rendeznek majd meg a négy negyeddöntő győztesének részvételével. A leírtak az EHF által közzétett infógrafikán is jól követhetőek.

Kiemelt kép. Index.hu

Kép: EHF

Forrás: http://ehfcl.com/en/women/News/aqbsNwehzQ6SrD69iLpcLA/The_new_road_to_Budapest_in_the_2020_21_season?fbclid=IwAR1gDeqJiyzX6SklVdEdr9NUsFBzqgPaVW7YuLXanVsgdYc9ktM8_pWBxpA

 

Megosztás