Az 57-szeres horvát válogatott kapus a szezon végén távozik a Montpellier együttesétől, és nyártól a Frisch Auf Göppingen csapatánál folytatja pályafutását. – számolt be a német klub hivatalos honlapja.

Tovább olvasom

Egybehangzó értesülések szerint a THW Kiel világklasszis norvég válogatott játékosa, Sander Sagosen 2023-tól újra első profi klubjában fog játszani. Ő lehet az ékköve annak a projektnek, melynek keretében Norvégiában épülhet a tervek szerint az új skandináv top klub.

Sagosen ezer szállal kötődik a városhoz és a csapathoz, a 2012/13-as szezonban 133 gólt szerzett a Kolstad színeiben, és gyerekkorát is Trondheimben töltötte.

Az elmúlt években a Haslum és az Aalborg mellett a PSG és a Kiel csapatánál kézilabdázott, utóbbival megnyerte a Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírását.

A Bergischer 32 esztendős cseh válogatott hálóőre, Tomas Mrvka a 2022/2023-as szezontól kezdődően a huszonkétszeres német bajnok Kiel együttesénél folytatja pályafutását – tette közzé a csapat hivatalos honlapja. A kétméteres kapus két évre szóló megállapodást kötött a “zebrákkal”. Mrvka korábban a Balingen és a Göppingen csapatát is erősítette.

Tovább olvasom

A Szegedről idén nyáron hét és fél szezon után távozó veterán klasszis a hétszeres portugál bajnok játékosa lesz a következő szezonban. A  bejelentés megtörtént a Benfica hivatalos platformján. Tadej Kijun és Alexis Borges után ő a harmadik idei érkező Chema Rodríguez csapatánál.

Kép: sl_benfica_andebol (instagramm)

A klub beszámolója szerint a brazil légiós kérte szerződésének felbontását, családi okokra hivatkozva. A beálló 2019-ben érkezett Magyarországra, SEHA-liga győzelmet és Magyar Kupa elsőséget ért el a Veszprémmel, 2020 decemberében hosszabbított a csapattal, de új szerződése nem kerül kitöltésre.

A játékos pótlásán dolgozik a klub.

Kép: Olimpiada Todo Dia

203 cm-es spanyol jobbátlövővel válik teljessé a MOL-Pick Szeged 2021/22-es játékoskerete.

A 26 éves Imanol Garciandia öt évet töltött el a La Rioja csapatában, majd Franciaországba szerződött a PAUC-hoz. Az előző szezon során klubja kulcsemberévé vált támadásban és védekezésben egyaránt. Szerződését nem tölti ki, 1+2 éves kontraktust írt alá a Szegeddel.

A magyar bajnok játékoskerete a 2021/22-es szezonban:

Kapusok: Mikler Roland, Mirko Alilovic
Jobbszélsők: Bogdan Radivojevic, Mario Sostaric
Balszélsők: Alexander Blonz, Sebastian Frimmel
Jobbátlövők: Luka Stepancic, Kent Robin Tönnesen, Imanol Garciandia
Balátlövők: Bodó Richárd, Borut Mackovsek, Nik Henigman
Irányítók: Dean Bombac, Miguel Martins
Beállók: Bánhidi Bence, Matej Gaber, Rosta Miklós

Szerződést hosszabbított a MOL-Pick Szeged Juan Carlos Pastorral. A spanyol vezetőedző 2013-ban érkezett Magyarországra, azóta EHF-kupa győztes, kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa győztes lett csapatával. Korábban egyetlen klubot irányított, szülővárosának, Valladolidnak csapatát, mellyel KEK-győztes és kétszeres kupagyőztes lett. Négy évig irányította a spanyol válogatottat is, világbajnoki aranyérmet, EB ezüstöt és olimpiai bronzérmet nyert. A szerződéshosszabbítást a Kékek című műsorban jelentette be a MOL-Pick Szeged.

Sajtóhírként több portálon megjelent Imanol Garciandia leigazolása. A 203 cm-es spanyol jobbátlövő a francia Pays d’Aix csapatából érkezhet, poszttársai (Stepancic és Tönnesen) mellé.