Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Barcelona és a francia válogatott világklasszis beállója, Ludovic Fabregas Veszprémbe teheti át székhelyét, jelenlegi kontraktusa lejártakor.

A Barca szerette volna megtartani játékosát, de a hírek szerint a bakonyi klub ajánlata kedvezőbb volt.

Fabregast az elmúlt években az összes szakmai rangsorban Bánhidi Bence és Hendrik Pekeler mellett a világ legjobbjai között tartják számon posztján, így hosszú ideje a legnagyobb dobása lehet a Veszprémnek, ha a transzfer hivatalossá válik.

Mikler Rolandhoz, Bodó Richárdhoz és Imanol Garciandiához hasonlóan Borut Mackovsek is szerződést hosszabbított a Pick Szeged csapatával, új kontraktusa 2024-ig szól.

Így a következő szezonra nagy változások nem várhatók a Tisza-partján. A hírek szerint St. Raphaelbe tartó Nik Henigman helyére érkezik a magyar válogatott balátlövője, Szita Zoltán a Wisla Plock csapatából.

A Pick Szeged 2022/23-as kerete (zárójelben a szerződések lejárta):
Kapusok: Mikler Roland (2024), Mirko Alilovic (2023)
Jobbszélsők: Mario Sostaric (2023), Bogdan Radivojevic (2023)
Balszélsők: Alexandre Blonz (2023), Sebastian Frimmel (2023)
Jobbátlövők: Imanol Garciandia (2024), Kent Robin Tonnesen (2023), Luka Stepancic (2024)
Balátlövők: Bodó Richárd (2025), Szita Zoltán (2025), Borut Mackovsek (2024)
Irányítók: Dean Bombac (2024), Miguel Martins (2024)
Beállók: Bánhidi Bence (2025), Matej Gaber (2024), Rosta Miklós (2023)

Az 57-szeres horvát válogatott kapus a szezon végén távozik a Montpellier együttesétől, és nyártól a Frisch Auf Göppingen csapatánál folytatja pályafutását. – számolt be a német klub hivatalos honlapja.

Tovább olvasom

Egybehangzó értesülések szerint a THW Kiel világklasszis norvég válogatott játékosa, Sander Sagosen 2023-tól újra első profi klubjában fog játszani. Ő lehet az ékköve annak a projektnek, melynek keretében Norvégiában épülhet a tervek szerint az új skandináv top klub.

Sagosen ezer szállal kötődik a városhoz és a csapathoz, a 2012/13-as szezonban 133 gólt szerzett a Kolstad színeiben, és gyerekkorát is Trondheimben töltötte.

Az elmúlt években a Haslum és az Aalborg mellett a PSG és a Kiel csapatánál kézilabdázott, utóbbival megnyerte a Bajnokok Ligája 2019/20-as kiírását.

A Bergischer 32 esztendős cseh válogatott hálóőre, Tomas Mrvka a 2022/2023-as szezontól kezdődően a huszonkétszeres német bajnok Kiel együttesénél folytatja pályafutását – tette közzé a csapat hivatalos honlapja. A kétméteres kapus két évre szóló megállapodást kötött a “zebrákkal”. Mrvka korábban a Balingen és a Göppingen csapatát is erősítette.

Tovább olvasom

A Szegedről idén nyáron hét és fél szezon után távozó veterán klasszis a hétszeres portugál bajnok játékosa lesz a következő szezonban. A  bejelentés megtörtént a Benfica hivatalos platformján. Tadej Kijun és Alexis Borges után ő a harmadik idei érkező Chema Rodríguez csapatánál.

Kép: sl_benfica_andebol (instagramm)

A klub beszámolója szerint a brazil légiós kérte szerződésének felbontását, családi okokra hivatkozva. A beálló 2019-ben érkezett Magyarországra, SEHA-liga győzelmet és Magyar Kupa elsőséget ért el a Veszprémmel, 2020 decemberében hosszabbított a csapattal, de új szerződése nem kerül kitöltésre.

A játékos pótlásán dolgozik a klub.

Kép: Olimpiada Todo Dia