A Győri Audi ETO KC honlapjának értesülései szerint nyártól két válogatott játékossal erősít a magyar bajnok.

Debrecenből érkezik a Bajnokok Ligája győztes, és Európa-bajnok montenegrói balátlövő Jelena Deszpotovics, míg a másik érkező némi meglepetésre Dél-Koreából érkezik a jobbátlövő átlövő Ryu Eun Hee személyében.

A 26 éves Deszpotovics 2015-ben nyert Bajnokok Ligáját a Buducsnoszt Podgorica színeiben, a montenegrói válogatottal a 2012-es Európa-bajnokságon ünnepelhetett aranyérmet.

Ryu Eun Hee szerepelt a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián. Ázsia játékokon kétszer nyert aranyérmet. A két új szerzeménnyel szinte teljes a győriek kerete a 2021/2022-es szezonra.

fotó: haon.hu

Érdekes átigazolási hírt lebegtetett meg a Handball Planet kézilabdás magazin. A nyáron Tönnesen Szegedre igazol, és nem ez lesz az egyetlen transzfer a két csapat között.

Tovább olvasom

A Győri Audi ETO hivatalos honlapján jelentette be, hogy Amanda Kurtovic ebben a szezonban már nem lép pályára zöld-fehére színekben. A huszonkilenc éves norvég válogatott átlövőnek 2022 júniusáig szóló szerződése van a magyar bajnokkal.

A két fél megállapodott abban, hogy a folytatásban kölcsönjátékosként szerepelhessen egy olyan klubban, amely jelenleg nem tagja a Bajnokok Ligája mezőnyének. A norvég válogatottal mindent megnyerő Kurtovic eddig 18 magyar bajnoki mérkőzésen 56 gólt szerzett a Győr színeiben.

Tovább olvasom

Nem is olyan régen beszámoltunk arról a sajtóhírről, amelynek a lényege az volt, hogy Háfra Noémi és Schatzl Nadine a Ferencvárosból a Győri Audi ETO KC-ba igazol. Ma felgyorsultak az események, már persze, ami a médiával való kommunikációt jelenti: a két játékos nem hosszabbított a klubjával, majd szinte azonnal megjelent a győriek honlapján, hogy a szóban forgó játékosok Győrben folytatják a pályafutásukat. 

Tovább olvasom

Átigazolási pletykákkal nem szeretünk foglalkozni, csak ha olyan forrásból jön, amely megbízható és hiteles. Az esetek nagy többségében az általunk közzétett sajtóhírek jó százalékkal valósak, ezért merjük most lehozni ezt a hírt, amely – nem győzzük elégszer leszögezni – még csak sajtóhír státuszban van.

Tovább olvasom

A Barcelona a Leon és a Tatran Presov korábbi balszélsője a héten tölti be 35. életévét. A szlovák válogatott kiválóság nemrégiben arról beszélt, hogy a hazánkkal közösen rendezendő 2022-es Európa-bajnokságra készül, és addig is szeretne még utoljára a legmagasabb szinten kézilabdázni. Erre Szegeden adatik meg a lehetőség számára, ahol Jonas Källmann tehermentesítése okán volt szükség gyors megoldásra a szezonkezdetre, miután Stefan Sigurmannsson továbbra is sérüléssel bajlódik.

Érdekes pletyka látott napvilágot, miszerint Martin Stranovsky feltűnt tegnap a MOL-Pick Szeged – Budakalász NB1-es mérkőzés alatt az Újszegedi Sportcsarnokban, és a Tisza-parti klub szeretné őt leigazolni.

Tovább olvasom

A Rostov-Don női kézilabdacsapata bejelentette, hogy a 2020-21-es szezonban Per Johansson látja majd el a vezetőedzői feladatokat. A 49 éves svéd szakember májusban távozott a CSM Bukarest csapatától, miután a bajnokság lezárásakor hangosan bírálta a Román Szövetséget és a Valcea vezetőit. Jelenleg a montenegrói válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik, ahol a 2019-es világbajnokságon az ötödik helyet szerezte meg. Új állomáshelyén a korábbi győri sikerkovácsot, Ambros Martint váltja, aki családi okokra hivatkozva távozik a klubtól, a sikerrel megvívott női kupadöntő után.

Az orosz csapat szeptember közepén kezdi meg a Bajnokok Ligája szereplését a Ferencváros csapata ellen. A szakértők a most induló szezon egyik esélyeseként tekintenek a rosztovi együttesre, még úgy is, hogy klasszis kapusuk súlyos sérülés miatt fél évre kidőlt.

Kép: Rostov Don Facebook