A mai nap végére elvileg az összes résztvevő csapat túl lesz az első találkozóján – ez pont a mieink találkozója miatt jelen pillanatban még igencsak kérdéses…

 

Mai program:

15:30 Katar – Angola Tv: M4Sport

18:00 Argentína – Kongói DK Tv: m4sport.hu

18:00 Horvátország – Japán Tv: m4sport.hu

18:00 Németország – Uruguay Tv: m4sport.hu

18:00 Spanyolország – Brazília Tv: M4Sport

20:30 Dánia – Bahrein Tv: m4sport.hu

20:30 MAGYARORSZÁG – Zöld-foki szigetek Tv: M4Sport

20:30 Tunézia – Lengyelország Tv: m4sport.hu

 

A-csoport

A mieink csoportja kapásból az „A” jelű, azonban jelen állás szerint még kérdéses, hogy hiánytalanul megrendezésre kerülnek-e a mai meccsek. Ami biztos(nak tűnik), hogy 18 órakor a németek Uruguay-jal találkoznak. Bár a dél-amerikaiak rendelkeznek talán a legnagyobb arányú győzelemmel a felkészülés során (55-1 Bolívia ellen), ma nem ők az esélyesek, a németek még hiányos kerettel is teljesen más erőt képviselnek. Mint tudjuk, Gislason csapatából sok húzónév lemondta a szereplést a járványra való tekintettel (pl. Wiencek, Pekeler, Weinhold), azonban még így is ők a csoport favoritjai.

A mieink találkozójával kapcsolatos kérdéseket további cikkeinkben részleteztük, jelen pillanatban (14:30-kor) még egyáltalán nem biztos, hogy ellenfelünk ki tud állni a pozitív eredményű COVID-tesztek nagy száma miatt, így elképzelhető, hogy a találkozó elmarad, és a győzelmet 10-0 eredménnyel jóváírják számunkra. Mindent egybevetve ez nem biztos, hogy annyira jó hír, mivel véleményünk szerint több, mint tíz góllal nyerhetnénk a találkozót, illetve bemelegítésként is jól jönne, ha végre tétmeccsen is pályára léphetnének a fiúk, hiszen a szlovákok elleni felkészülési meccsünk is elmaradt. Jó hír, hogy a mai napon megszületett Bodó Richárd kislánya, Panka, így a szegedi átlövő hamarosan csatlakozhat az egyiptomi kerethez.

 

B-csoport

A B-csoportban a miénkhez hasonlóan két európai válogatott mellett egy dél-amerikai és egy afrikai együttes szerepel, azonban az erőviszonyok itt nem billennek annyira egyértelműen az európaiak felé. A brazilok jó eséllyel pályáznak az egyik továbbjutó helyre, de a pontgyűjtést még nem feltétlen ma kezdik meg, hiszen ellenfelük a tavalyi EB-győztes Spanyolország lesz. A másik találkozó kimenetele már korántsem ilyen egyértelmű, bár a lengyelek biztos szeretnék megmutatni a tudásukat, hiszen a 2017-es VB óta a világversenyek közül csak a tavalyi EB-re tudtak kvalifikálni, ahol azonban három meccsen három vereséget szenvedve szedhették is a sátorfájukat. Tunézia ellen biztos nem lesz könnyű dolguk, de a fogadóirodáknál valamivel esélyesebbek Wyszomirskiék.

 

C-csoport

A C-csoport összességében első ránézésre kellemes ujjgyakorlatnak tűnik a horvát válogatott számára, terv szerint három bemelegítő találkozóval készülhetnek Duvnjakék a középdöntőre, mai ellenfelük Japán lesz. A másik találkozó esélyese az Angola ellen készülő Katar, akik jó eséllyel a csoport második helyére pályázhatnak, melyet megalapozhatnak egy mai győzelemmel.

 

D-csoport

A mai hírek szerint a dán válogatottban is találtak pozitív esetet (Emil Jakobsen, balszélső), azonban a Bahrein elleni találkozó megrendezése és a címvédő győzelme, valamint várhatóan a csoport első helye sincs veszélyben. A másik találkozón az argentínok a VB-újonc Kongói DK együttesét fogadják, itt a dél-amerikaiak magabiztos győzelme vélelmezhető.

 

Kép: IHF

Megosztás