Site icon Handballexpert

Az Aalborg nyerte az Északi rangadót, a Kiel győzött Párizsban

A férfi Bajnokok Ligája hatodik fordulójában a Szeged hatalmas csatában győzte le hazai pályán a Zágrábot, a Telekom Veszprém pedig történelmi győzelmet aratott Barcelonában. Azonban olyan nagyon várt mérkőzéseket is rendeztek ebben a fordulóban, mint az Aalborg-Kolstad, vagy a PSG-Kiel. Nézzük, milyen eredmények születtek.

Aalborg – Kolstad: 27:25

Skandináv rangadó, amelyre ellentétes előjelekkel érkeztek a csapatok. Míg az Aalborg zsinórban három meccsét nem tudta megnyerni, a Kolstad a Zágráb elleni vereség után szépen kezdte el gyűjteni a pontokat. A meccset azonban a dánok kezdték jobban, 5-2 állt a kezdés után az eredményjelzőn, innen azonban még visszazárkózott a Kolstad. Innen egy viszonylag kényelmes utazósebességre állt be a mérkőzés, ám végül megint csak nyílt az olló, a szünetben öttel vezetett az Aalborg. A második játékrész második felében Christan Berge csapata megindított még egy nagyobb felzárkózást, ám hiába jöttek közelebb, végül nem tudtak pontot szerezni. Hazai oldalon Hoxer hét, a vendégeknél Sagosen tíz gólig jutott.

Eurofarm Pelister – Kielce 21:24

A Pelister otthonában minden csapat győzni szeretne, ám az előző szezon döntőse, a Kielce most nem tudta egyszerűen lezárni ezt a találkozót. A meccset pedig jól kezdték a lengyelek, 9-2-re is vezettek, onnan azonban elindult egy macedón felzárkózási kísérlet, ami a félidőig hat találatig jutott, a második játékrész egy pontján viszont 15-16 is állt az eredményjelzőn. Innen egy szoros meccs kezdődött, amit végül a nagyobb rutinnak köszönhetően a Kielce nyert meg. A volt szegedi Radivojevic hat góllal zárt a hazaiak részéről, míg a lengyeleknél Olejniczak volt a legfontosabb gólszerző öt góllal.

 Montpellier – Magdeburg 25:28

A Plock elleni találkozó után ismét egy keserves győzelem a Magdeburg számára. Jól kezdett a Montpellier, az első félidőben pedig a váltakozó vezetés ellenére többször voltak a franciák előnyben, először a szünet után tudta átvenni a vezetést a címvédő. Patrice Canayer együttese nem adta könnyen magát, de a végjátékban is kézben tudták tartni a meccset Benett Wiegerték. Hazai oldalon Karlsson kilenc, a németeknél Musche hat góllal zárt.

PSG – Kiel 28:34

Nem volt könnyű dolga az EHF-nek, amikor kiválaszotta a Hét Mérkőzését erre a fordulóra, de erre az összecsapásra esett a választás. A mérkőzés során szinte végig egymást követték a csapatok, amikor az egyik gól szerzett, akkor a másik is, amikor az egyik rontott, rontott a másik is. Így ment ez egészen az 50. percig, amikor a Kiel egy magasabb fokozatba kapcsolt, a hazaiak pedig elkezdtek egyre többet hibázni. 50:38-nál még 27-27-et mutatott az eredményjelző, azonban az ezt követő alig 10 perc alatt a Kiel megsemmisítette ellenfelét, Reinkind, Pekeler és Ekberg vezetésével, 7-1-es rohanással, 28:34-re nyerte meg a mérkőzést. Máthé Dominiknak sajnos nem sikerült túl jól ez a meccs, 1/3-al zárt,

Wisla Plock – Celje 30:25

A forduló előtt mindkét csapat 0 ponttal szerénykedett a B csoport végén, így fontos volt, hogy kinek marad meg az esélye a hatodik hely megszerzésére. A meccs első góljára majd’ 6 percet kellett várni, a szlovének pedig egészen a 10. perc végéig nem találtak az ellenfél kapujába. Az ekkor megszerzett előnyét a Plock végig tartani tudta, helyenként még növelte is, 5 gólnál közelebb az egész meccsen nem tudott kerülni a szlovén csapat. A végére is ez lett a különbség, 30:25-re győzött a lengyel ezüstérmes, ezzel megőrizve az esélyüket az esetleges továbbjutásra. Fazekas Gergő 3 lövésből 2 gólt szerzett, emellett kiosztott 4 gólpasszt is.

Porto – GOG 32:31

A portugál és a dán bajnok összecsapásának első félidejében tulajdonképpen az történt, amit várhattunk. A GOG hatalmas tempót diktálva 21 gólig jutott az első játékrészben, a 15:21-gyel mehettek az öltözőbe a csapatok. A második félidő elején azonban már látszott, hogy a Portonál valamit kieszeltek a szünetben, hiszen egygólos különbségre is visszajöttek, ahonnan bár még növelte előnyét a dán csapat, az 51. percben utolérte ellenfelét a Porto. Az utolsó percekben inkább a hibák domináltak, de fontos pillanatban a rutinos Magalhaes kezébe került a labda, amit értékesített is, az utolsó támadásban pedig Veitia Valdes leolvasta a GOG kínaiját, így 32:31-re győzött és otthon tartotta a pontokat a Porto.

Kiemelt kép forrása: Henrik Hansen / eurohandball.com

Megosztás
Exit mobile version