A női NB I/B 27. fordulójának a legfontosabb mérkőzése az Érd – Esztergomi Vitézek összecsapás volt. Szinte teltház előtt rendezték meg a találkozót, még egy NB I-es mérkőzéshez képest is komoly hangulat volt. A feljutás szempontjából nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen a forduló előtt két pont választotta el a egymástól a csapatokat, az Esztergom a tabella 2., az Érd a 3. helyen állt. Az első egymás elleni mérkőzésen négy góllal nyert Elek Gábor csapata.

A mérkőzés első gólját Panyi Krisztina Anna szerezte, de hamar fordított az Esztergom. Tíz perc után 6-4-re vezetett az Érd. Szakály Flóra ziccert és büntetőt hibázott, így Elek Gábor csapata újra visszavette a vezetést (7-8). 20 perc után 11-11 állt az eredményjelzőn.

A hazaiak kértek először időt, hiszen esztergomiak 7-7 óta minden támadást góllal fejezték be és már a vezetést is átvették (13-14). Ennek is köszönhető volt, hogy három góllal is el tudtak lépni (15-18). Az első játékrész időntúli szabaddobással fejeződött be, de az érdi próbálkozást az esztergomi védők blokkolták, így 17-19-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

Az első tíz percben három alkalommal hárított Németh Kata, de ezután sem ő, sem Imre Szofi nem tudott védést bemutatni. Kellerman Dóra és Panyi Krisztina is 5-5 gólt dobott. A vendégek kapusa, Herczeg Lili hét védést mutatott be. Az év elején Budaörsön és Érden játszó Mlinkó Zsófia remekül játszott 8 lövésből 8 gólt lőtt.

Az Érd védekezése és kapusteljesítménye feljavult, a 40. percben már hárommal vezetett a hazai alakulat. Nagyon pikánssá vált a mérkőzés, igazi feljutási rangadót láthattak a nézők. Háromnegyed óra után 26-25-re vezetett a hazai alakulat. Az Érd két percig tartó esztergomi támadást védekezett ki. Az 51. perc legvégén Szucsánszki Zita piros lapot kapott (30-28). Az 54. percben Simics Judit időt kért (31-29).

Négy perccel a vége előtt négy gól volt a különbség, majd 35-30-nál Elek Gábor időt kért, a vendég együttes célja már csak az lehetett, hogy négy gólnál kevesebbel kapjanak ki, ezzel az egymás elleni összevetésben jobban álljanak, mint az Érd.

33 másodperccel a vége előtt négy gólos vezetésnél időt kért az Érd vezetőedzője. Passzív játék miatt elvették a labdát az Érdtől és a sípszó után Dávid-Azari Fruzsina eldobta a labdát, így ő piros lapot kapott, ráadásul büntetőt dobhatott az Esztergom, amit Takács Eszter gólra is váltott. A végeredmény 35-32 lett. Bár az Érd nyert, Elek Gáborék kerültek közelebb a feljutáshoz.

A hazai játékosok közül Panyi Krisztina 9, Kellerman Dóra 7, míg Dávid-Azari Fruzsina 6 gólt dobott. A vendégeknél Mlinkó 11, Hajtai Vanessza 9, míg Takács Eszter 8 gólig jutott. Az Érd kapusa, Németh Kata 10 védést mutatott be, a második félidőben javult fel a teljesítménye, míg a másik oldalon Herczeg Lili 7 alkalommal hárított, illetve Berkesi Dóra is bemutatott egy védést a hajrában.

Három fordulóval a vége előtt az Érd és az Esztergom is 46-46 ponttal áll, de az Érd még játszani fog a bajnok Szombathely ellen.

6998 megtekintés.

Megosztás