Site icon Handballexpert

Az Esbjerg közelebb, a Rapid távolabb került a negyedöntőhöz

Folytatódtak a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párharcai, ahol a Krim Ljubljana kisebb meglepetésre hazai pályán legyőzte a Rapid Bukarestet.

Hiába kezdett a román alakulat egy 3-0-ás szériával, majd később már 10-5-re is vezetett, azonban a Ljubljana nem adta könnyen magát és egy 5-0-ás felzárkózást mutatott be, amivel a szünetre egy gólra közelítette meg ellenfelét 12-13-as állásnál. A folytatásban pedig a vezetést is átvette Dragan Adzic együttese, amit ki sem engedett a kezei közül, így ötgólos előnyből várhatja a visszavágót.A szlovén győzelemhez nagy szükség volt Barbara Arenhart kimagasló teljesítményére, a brazil hálóőr 18 védést mutatott be, az összecsapást pedig 47%-os védési hatékonysággal zárta. Mellette Jovanka Radicevic és Tjasa Stanko egyaránt 8-8 találatot jegyzett.

Végeredmény: Krim Ljubljana – Rapid Bukarest : 29:24 (12:13)

A nap másik mérkőzése is izgalmakban gazdag volt, hiszen a Brest Bretagne az utolsó negyedóráig tartotta az Esbjerg csapatát. A dánok az egész találkozó alatt nem tudtak tetemes előnyt kiépíteni, így a franciáknak többször is esélyük volt, hogy maguk javára fordíthassák az összecsapást, azonban a Durdina Jaukovic hiányában ez nem sikerült számukra. Annak ellenére, hogy Helene Fauske és Jenny Carlson kimagaslóan játszott, valamint Julie Foggea is több bravúrt mutatott be a 14 védése alatt. Azonban a másik oldalt is volt egy kitűnő kapusteljesítmény; Anna Kristensen 18 hárítással és 42%-os hatékonysággal zárt, Alicia Toublanc például öt lehetőségéből csupán egyszer járt túl a 22 éves dán kapus eszén. Henny Reistad továbbra is magabiztosan vezeti a góllövőlistát, amihez ma plusz nyolcegységet pakolt hozzá.

Végeredmény: Brest Bretagne – Team Esbjerg : 25:28 (15:15)

fotó: Nász Nikolett

Megosztás
Exit mobile version