Következő interjúnkban, Dávid-Azari Fruzsinával, az MTK jobbszélsőjével beszegettünk, aki igencsak mozgalmas időszakot tudhat maga mögött. A kézilabda mellett, szót ejtünk arról, hogy édesanyaként, miben változott meg az élete. Ha kíváncsiak vagytok, a cikkből megtudhatjátok!

69717256_1629698433829753_7056219740741566464_nDávid-Azari Fruzsina, az MTK-Budapest jobbszélsője, Dunaújvárosban született, a kézilabdázás alapjait is az „Acélvárosban” sajátította el. Kisebb kitérőkkel, 2014-ben tért vissza nevelőegyesületéhez, ahol 2016-ban, tagja volt az EHF kupagyőztes csapatnak is. Nem sokkal később, feleségül ment, Dávid Kornél, korábbi NBA-s, kosárlabdázóhoz. Kis idő múlva, bejelentette, hogy anyai örömök elé néz, 2017-ben megszületett kisfia, Dalton Barnabás.
2018-ban újra kézilabdázni kezdett, Budaörsön, de mivel az együttes kiesett az élvonalból, Fruzsina úgy döntött, az MTK-Budapestben folyatatja pályafutását.

Handballexpert: Mesélj a kezdetekről, miért pont a kézilabdát választottad?

Dávid-Azari Fruzsina: Kiskoromban nagyon sok mindent sportoltam, végül a kézilabda volt az, amiben a legtöbb sikerélmény ért, és itt leltem leghamarabb barátokra. Nagyon szerettem a kis csapatunkat, és Dunaújvárosban népszerű sportnak számított, így megragadtam. Voltak olyan mélypontok, amikor abba akartam hagyni, olyankor a szüleim öntötték belém a lelket, és sarkalltak arra, hogy ne adjam fel!

Handballexpert: Tavaly tértél vissza szülés után, Budaörsre. Nehéz volt visszarázódni?

Dávid-Azari Fruzsina: Igen tavaly Mihály Attilát kerestem meg azzal, hogy lemehetnék-e edzeni, hiszen nagyon közel van hozzánk Budaörs, és a kisbabánk szempontjából ez bizonyult a legjobb választásnak. Ezúton is köszönöm neki és a klubnak, hogy bíztak bennem. Örülök, hogy fiatalon szültem, így a visszatérés is viszonylag könnyen ment , ma sem csinálnám másképp.

Handballexpert: Sajnos a Budaörs a szezon végén búcsúzni kényszerült az élvonaltól, személy szerint, te hogyan élted ezt meg?

Dávid-Azari Fruzsina: Nem volt egyszerű év, a pályafutásom során még nem is voltam ilyen helyzetben. Azon voltam, hogy a csapat sikertelensége ne nyomja rá a bélyegét az én egyéni teljesítményemre. Küszködtünk sok mindennel abban az évben, pedig emberileg egy nagyon jó brigád volt.

Handballexpert: Nyár óta az MTK-Budapest játékosa vagy. Milyen a hangulat csapaton belül? A társak könnyen befogadtak?

69519937_517157539034521_3144893127077134336_nDávid-Azari Fruzsina: Nyáron az MTK-hoz igazoltam, ami egyelőre nagyon jó döntésnek bizonyult. A lányokkal az első perctől megtaláltam a hangot ,és úgy érzem befogadtak teljes mértékben.
 

 

Handballexpert: Mik a céljaid az előttünk álló idényre? A válogatottság szerepel a terveid között?

Dávid-Azari Fruzsina: Vannak közös céljaink a csapattal, amihez erőn felül kell teljesítenünk a bajnokságban, de abszolút nem egy lehetetlen küldetés (mosolyog). Bízom benne, hogy sikeres év áll előttünk; a munkát elvégeztük, már „csak” össze kell csiszolódnunk, hiszen rengeteg az új játékos. A válogatottság nagyon sokáig ott motoszkált a fejemben mint elsődleges cél, mégsem szavaztak nekem bizalmat igazán soha. Emiatt van egy kis hiányérzetem, mert mégiscsak a legnagyobb megtiszteltetés a világon, ha a hazádat képviselheted, és felöltheted a címeres mezt.  

69587740_368047347453144_935028682580295680_n

Handballexpert: A családod nagy része Dunaújvárosban él, milyen gyakran tudnak ellátogatni a meccseidre? 

Dávid-Azari Fruzsina: Anyukám és a tesóm nagy fanok, amikor tudnak jönnek,apunak mostanság csak az jut, hogy vigyázzon az unokájára, addig de szerintem nem bánja (nevet).  A férjem, ha itthon van, akkor minden meccsemre eljön.dk2

Handballexpert: A férjed és a bátyád is élsportolók, ők mennyire kritikusak veled? 

Dávid-Azari Fruzsina: Kornél többször lát, ő nagyon kritikus velem. Nem igazán hagyja, hogy ünnepeljek egy jó meccs után, de azt sem szereti, ha szomorkodom, ha nem megy. Mindig azt mondja, hogy sosem szabad túl magasan lenni, ha megy a szekér és túl mélyen sem, ha valami nem úgy sikerül… A magam részéről csak akkor szeretek beszélni a meccsről ha jól ment a játék, ellenkező esetben hamar témát váltok. Nem bírom a kritikát. A tesóm viszonylag reálisan látja a dolgokat, és nem nagyon köntörfalazik: ő is megmondja, hogy milyen voltam.

Handballexpert: Végül kérlek, mesélj nekünk a kisfiadról, Daltonról, is egy kicsit, miben változott meg az életed mióta megszületett? Mennyire egyeztethető össze az anyaság és a kézilabda? Dalton, ott szokott lenni a mérkőzéseken?

69640483_364511084452085_8543715426725527552_nDávid-Azari Fruzsina: A kisfiam az életem. Teljesen megváltoztatta az életünket a lehető legjobb értelemben. Ő került az első helyre, minden más utána következik, és ez így van jól. Azt gondolom, anyaként többet bír az ember, de nincs is más választásom, hiszen hiába vagyok fáradt, vagy hiába van épp rossz kedvem, ránézek, és mindent elfelejtek. Kétéves, de gyönyörűen beszél, és mindenre kíváncsi; mi meg csak győzzük megválaszolni a kérdéseit Van, hogy kijön a meccsre, ez mindig plusz motiváció nekem. Ilyenkor valaki a családból nem nézi a mérkőzést, mert az egy helyben ülést nem neki találták ki…

Egy friss interjú az MTK jobbszélsőjével:

 

 

Képek: MTK honlapja, sport365.hu, Dávid-Azari Fruzsina, DKKA honlapja

Borítókép: origo.hu

 

Megosztás