Site icon Handballexpert

Bajnokok Ligája- beharangozó – 13. forduló

Célegyenesre fordulva, avagy hispán gladiátorok a Tisza- partján

A héten az utolsó előtti fordulóval folytatódik a kézi BL, sok kérdésre már most választ kaphatunk, valamint az ágrajz is egyértelműbb lesz vasárnap estére.

Február 19. Szerda

Flensburg – Szeged

Hétfőn reggel valahogy másképp volt kék a szegedi ég. Olyan mérkőzést, fordítást, katarzist élhetett át az Újszegedi Sportcsarnok közönsége, hogy ilyenre negyedévszázados(!!!) szurkolói létem alatt sem volt sok példa. Pedig az első félidőben, és a második elején is zúgó füttyszóval jelezte elégedetlenségét a publikum. Szó, mi szó, igen mély gödröt ásott magának a csapat a mérkőzésen, hogy aztán saját erejéből másszon ki belőle. Ebben a főszerepet hispán gladiátorunk, Canellas játszotta, aki 10 góljával és remek aszisztjaival alapjaiban zilálta szét a párizsi védelmet, emellett a második félidőben a védelem oszlopaként is “Maximust” alakított. Hatgólos hátránynál, a bírók sípja ( és jogtalannak tűnő piros lapja ) fújt ébresztőt a csapatnak és a közönségnek, hogy aztán a feljavuló védekezés álomszerű fordítást eredményezzen. Jó volt látni, hogy a szakmai stáb is jó döntéseket hozott, kivette a részét a diadalból.

Persze pihenni nincs sok idő, a sorsolás, a jól megszokott német szerda esti nyitómeccsre a Pick Szegedet hívja. 72 óra, ennyi jut és nem több. A flensburgi mérkőzés fő kérdése, hogy a pályára lépő csapatok melyik arcát láthatjuk. Az utóbbi hetekben mindkét csapat őrületes végjátékokat produkált, emellett mindkét oldalon akadnak maródiak. Úgy sejtjük, itt is éles végjáték várható, a fogadóirodák szerint hazai sikerrel. Mi most nem ezt mondjuk. Érzésünk szerint a mérkőzés Bánhidiéknek bír nagyobb fontossággal, míg a németek hátrább már nem, előre csak nagy mákkal kerülhetnek, a Bundesligában viszont szükség lesz még a frissességre és koncentrációra. A Szeged olyan érzelmi hullámhegyen érkezik Flensburgba, hogy ezzel a többlettel behúzhatja a meccset. Meg jobb csapat is.

Tipp: Flensburg – Szeged (2)

Február 22. Szombat

Porto – Vardar

A hazaiak szenzációs őszük után kissé beragadtak a februári nyitányon. Két rangadójukat bukták el eddig, és igen messzinek tűnik a korábbi menetelésük. Kulcsembereik még keresik formájukat, védekezésükben és támadójátékukban a megszokottnál több hibát vétenek. Gyenge sorozatuknak köszönhetően ideiglenesen a csoportjuk hatodik helyén találták magukat. Szerencséjükre szombaton viszont emészthetőbb falat kerül a tányérjukra, pontosan az a Vardar, aki a hétvégi mérkőzésen újra régi fényében tündökölt. Pontosan az a Vardar, aki két év alatt kulcsjátékosok egész sorát vesztette el. Pontosan az a Vardar, akiben akkora szenvedély van, mint egyetlen más csapatban sem. Pontosan az a Vardar, akinek megmaradt játékosai saját jövőjükért játszanak majd. Pontosan az a Vardar, aki bebiztosíthatja az ötödik helyét. Pontosan az a Vardar, aki ezen a délutánon elbukik, Skubéstól és Dibirovostul.

Tipp: Porto – Vardar (1)

PSG -Elverum

Biztosak vagyunk abban, hogy a párizsi világválogatott nem szomorkodik sokáig. A végjátéktól függetlenül elmondható, hogy a minimàlis célkitűzést teljesítették Szegeden, továbbra is komoly esély mutatkozik a csoportbeli második helyükre. Mondjuk a sorsuk nem teljesen a saját kezükben, de biztosak vagyunk abban, hogy a kötelező házi feladataikat tisztességgel elvégzik. Megverik szerdán a bajnokság utolsó helyezettjét, valamint a norvégokat is.

Itt bizony nincsen kérdés. Ebben az univerzumban, nem elképzelhető francia pontvesztés, 1,01-ről indul az oddszuk. Aki nem akarja újra megtekinteni csodaszép pink melegítődresszüket, annak más, izgalmasabb sporteseményt javaslok szombatra.

Tipp: PSG – Elverum (1)

Brest – Kiel

Érdekes mérkőzésre van kilátás Fehéroroszországban. A zebrák, miután behúzták a csoportelsőséget, felmentést kaptak nagyjából két hónapra az igazi BL- izgalmak alól. Filip Jicha és a stáb talán osztogathatja mostantól az erőforrásokat. A bajnokságban a héten a Fekete-erdőbe látogatnak, a Balingen vendégei lesznek csütörtök este, majd indulhatnak is azonnal 1400 km-es útjukra. Nem vitás, melyik meccsre fognak igazából koncentrálni. A Meshkov viszont remekül helytállt a Montpellier otthonában, ők annál sokkal többet tudnak, mint amit eddig mutattak. Szerencsejátékosoknak javaslom tanulmányozni a meglepetés lehetőségét.

Tipp: Brest – Kiel (x)

Zagreb – Aalborg

A hétvégén a két csapat a papírformát nem igazán borogatta, a dánok magabiztosan húzták a kötelezőt, míg a zágrábiak felvették a rájuk szabott katalán zakót. Most viszont új kör van, Vujovicsék a becsületükért fognak játszani, és egy jobb sportforma az ő sikerüket is jelentheti. Amennyiben a dánok csak a mezeket küldik fel a pályára, könnyen megéghetnek a vérszagot megérző Zágráb ellen. A negyedik helyhez hiányzó pontokat jövő héten is eltehetik az Elverum ellen, az is lehet nem kell már nekik pont. Ti mit mondanátok?

Tipp: Zágráb – Aalborg (x)

A csoportmásodikok ellenfelet keresnek.

Plock – Bidasoa

Talán már el is felejtettük a háttérben éppen szundikáló C-D ág rájátszását, de szombaton a legrátermettebbeket újra megcsodálhatjuk. Elsőként korábbi jó ismerősünk, Sabaté Mester csapata a Bidasoát fogadja. A spanyolok magabiztosan húzták a hatosukat, és nem lepődnénk meg nyolcaddöntős jelenésükön sem. Ehhez viszont az Orlen Arénában kell megfelelő eredményt elérni. A hazai pályát behúzhatja a Plock, de a párharcra kisebb az esélye. Amondó vagyok, szűk hazai győzelem lesz a Visztula partján, abban a cuki városban, ahol lekvárt is használnak pizzaszósz gyanánt.

Tipp: Plock – Bidasoa (1)

Sporting – Bukarest

A portugál iskola másik képviselője, az üde színfoltot jelentő, afrikai sztárokkal megerősített bukaresti csapatot fogadja majd. Az ősszel rendkívül magabiztos Dinamo, a C-D ág – szerintem – legstabilabb alakulata. Esélyes lehet Lisszabonban is.

Tipp: Sporting – Bukarest (2)

Február 23. Vasárnap

Celje – Barcelona

A katalánok a szlovén hegyek közé utaznak, hogy részt vegyenek a helyiek Zlatorog buliján. Bevallom, kevés olyan hangulatos kézilabdaterep van, mint Celje. A csapat viszont immáron egy évtizede nem tartozik a kézilabda közvetlen élvonalába. A költségvetési források megcsappanására viszont jól reagált a szlovén örökös bajnok. Tehetséges fiatalok igazolásával, illetve csillogó utánpótlással sikerült a felszínen maradni.

Vasárnap egész biztosan népünnepély kerekedik arrafelé, de nem számítunk hazai győzelemre. A Barcelona briliáns mérlege ellenére nem nyerte meg csoportját, és szüksége lesz erre a meccsre is. A lelkes hazaiak egy darabig jók lesznek, de nem lesz ellenszerük ezen a napon.

Tipp: Celje – Barcelona (2)

Veszprém – Montpellier

A Telekom rákanyarodott a kölni autópályára, és a Arénában húzhatja be a második helyet vasárnap öttől. A bakonyiak igazság szerint közel álltak a pontszerzéshez, de a folyamatos üldözés után a végjátékban már nem sikerült feltenni a pontot arra a bizonyos “i”-re. Játékuk alapján nem lehet gondjuk vasárnap, még akkor sem, ha az őszi mélypontot pont a francia kirándulás jelentette. Azóta viszont a fejlődés íve töretlen, míg a Montpellier messze nem tűnik verhetetlen alakulatnak. Az Aréna közönsége egy szórakoztató meccsen fogja látni kedvenceinek sikerét, és a megszerzett második helyet. Amennyiben nem hazai győzelem születik, akkor Elvis Presley él, Donald Trump bölcs, valamint Mia Khalifa szűz. Hazai lesz ez, nem vitás.

E. T.

1672 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version