A Szeged felemás előjelekkel várta a mai újabb BL-találkozót, hiszen a múlt héten végre megszületett az első győzelem a nemzetközi porondon, ezt követően azonban rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottak Miklerék a Csurgó ellen, és elveszítették a majdnem három évig tartó hazai veretlenségüket.

A találkozóra 15 fős kerettel utazott a Pastor-legénység: a múlt heti kerethez képest visszatért a kapuba Alilovic, azonban közben kiesett Martin Stranovsky, így mivel Källman továbbra is hiányzik, felnőtt balszélső nélkül vágott neki a túrának a Pick.

A Flensburg vasárnap simán nyert a Balingen vendégeként, a Breszt elleni idegenbeli BL-visszavágó azonban elmaradt hét közben, mivel a fehérorosz csapat egyik játékosa pozitív tesztet produkált. A németek eddig hat meccset tudtak lejátszani, melyből négyet nyertek meg: a Kielcét, a Portót és az Elverumot hazai pályán, míg a PSG-t idegenben győzték le, miközben kikaptak Szkopjéban, és hazai pályán ikszeltek a Breszt ellen.

A tegnapi veszprémi mérkőzéssel ellentétben jóval öregurasabb tempóval indult a találkozó. A szegedi támadások kissé féloldalasan épültek, Mackovsek játszott balszélső pozícióban,ahonnan inkább befutásokkal próbált zavart okozni. Sajnos a Bundesliga legjobb kapusa Buric remekül védett, de Bodó bombáival szemben tehetetlen volt. A Szeged sikerrel védte az első flensburgi rohamot, egy időkérést követően háromgólos hátrányból sikerült a fordítás. A hazaiak részéről Gottfridsson játszott kiemelkedően az első félidőben. Mindössze egygólos hazai vezetéssel zárult az első félidő.

Nem indult jól a második felvonás, talán kissé szigorú ítélet után Henigman piros lapot kapott, négy góllal meglépett a német együttes. Egyre nehezebben sikerült megtalálni a rést a jól záró flensburgi védelmen, minden gólért keményen meg kellett dolgozni, pedig támadásban ekkor a hazaiak sem sziporkáztak. Az igazi átütőerő hiányzott a fordításhoz.

A németek a lefújásig magabiztosan őrizték előnyüket és megnyerték a találkozót. A Szeged tavasszal, újult erővel indulhat csatába a továbbjutásért.

Flensburg – Mol-Pick Szeged 26-24 (11-10)

A csoport másik mérkőzésén a Brest nagy küzdelemben legyőzte az Elverumot. Hasonló izgalmakat hozott a Motor-Celje összecsapás is, amit az ukránok behúztak.

Meshkov Brest – Elverum 29-27

Motor – Celje 31-29

 

 

fotó: makohirado.hu

Megosztás