Finoman szólva is „érdekes” az idei Bajnokok Ligája kiírásának programja. Persze az okokat tudjuk, hol itt, hol ott halasztanak egy két mérkőzést, aztán ahol tudnak játszanak vagy épp pótolnak másikat. Ami biztos, ma mindkét csoportban játszottak egy-egy találkozót.

A szegedi csoportban, a Máthé Dominikot is a soraiban tudó norvég Elverum, eddig mindössze a Portót verte meg idegenben, de voltak más nagyon biztató meccsei is, többek között a Flensburg is mindkét találkozón megszenvedett ellenük. A sereghajtó norvégok, ma a harmadik Meshkov Bresztet fogadták, az odavágón „csak” kettővel nyertek a fehéroroszok. Ami a mai találkozót illeti, hatalmas lőpárbajt rendeztek a csapatok az első félidőben, Máthé hármat vállalt a hazai 16-ból, a másik oldalon „vitézkedett” öttel-öttel, a szünetben 16-17.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe egy-két góllal többször vezettek a hazaiak, de rendre döntetlen körüli volt az állás. Aztán az idegek harcát végre most a hazaiak nyerték meg, köszönhetően többek között Máthé Dominik, Luc Abalo és Christoffersen 5-5 góljának, a vendégeknél mindössze hatan dobtak gólt, Vladimir Vranjes 7-7-e nagyon kiegyensúlyozott, de pontot most nem ért. Viszont győzelmével az Elverum megelőzte a Vardart!

Elverum – Meshkov Breszt 33-31 (16-17)

A másik nyolcasban, mi hívjuk veszpréminek, szintén pályára lépett a sereghajtó ráadásul nulla pontos PPD Zagreb, a sorozatban négyet nyerő és ezzel negyedik Motor Zaporozsjéhez látogatott. Az egymás elleni első meccsükön, Zágrábban egyel nyert a Motor, hazai pályán mindenképp most is ők tűntek esélyesebbnek és a mutatott forma is ezt vetítette elő. A várakozásoknak megfelelően 10-6-ra is vezettek a hazaiak, de hatalmas lelkesedéssel a szünetre egalizálni tudtak a vendégek. Aztán a második félidőben nem követték el azt a hibát a hazaiak mint az elsőben, ha már előnybe kerültek meg is tartották azt. A hazaiaknál Artem Kozakevych lőlapja volt zseniális 10/10 (!), a vendégeknél Vlado Matanovics 8 gólig.

Motor Zaporozsje – PDF Zagreb 29-25 (13-13)

fotó: daniasport.hu

7248 megtekintés.

Megosztás