Site icon Handballexpert

Bajnokok Ligája: Újra a Barcelona nyerte a csúcsrangadót

Alig egy hét alatt másodszor találkozott egymással a Barcelona és a Kiel, a Bajnokok Ligája B. csoportjában. A múlt héten a németek hazai pályán, szoros első félidő után végül simán 36-32-re kaptak ki.

 

Ami a mai találkozót illeti, az első félidő megint hatalmas küzdelmet hozott, 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követte egy kis Kiel megingás, amit azonnal kihasznált a Barca egy 3-0-ás sorozattal. Aztán a vendégek megint feljöttek egy gólra, majd miután felváltva érkezett néhány találat, 12-nél újra döntetlen következett. Innentől már csak egy Barcelona gól született, így a spanyolok 13-12-es vezetésével vonultak a csapatok a szünetre.

A kézilabdarajongók újra megkapták amire vártak, egy nagy iramú első 30 percet, rengeteg lövéssel. Hogy „csak” ennyi találat született, arról leginkább a két kapus tehetett, a hazaiaknál Kevin Möller 43,75-, a vendégeknél Niklas Landin 40,91 százalék hatékonysággal védett. Elképesztő!

A második játékrészt a Kiel kezdte jobban, előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte, de a tizedik percre újra fordítottak a spanyolok. Innentől picit lassult az iram, hibák is kezdtek előfordulni mindkét oldalon, de ez is a hazaiaknak kedvezett, a huszadik percben 23-21-et mutatott az eredményjelző. A meccs hajrája pedig egyértelműen a spanyoloké volt, így újra nem kellett izgulni a végére.

A Barcelonából Fabregas jutott hat gólig, míg a Kielnél, Zarabec volt a legeredményesebb öttel. Mi mégis Kevin Möller teljesítményét emelnénk ki, alig csökkent a teljesítménye az első játékrészhez képest.

Barcelona – Kiel 29-25 (13-12)

Ami a csoportot illeti, a Barcelona megerősítette a helyét a tabellán és a Kiel maradt a negyedik és ami a legfontosabb nem tudta megközelíteni a második Veszprémet.

fotó: bettyimages.dk

Megosztás
Exit mobile version