Két nappal az Európa-bajnokság rajtja előtt a Magyar Kézilabda Szövetség facebook oldalán tartott online sajtótájékoztatót.

Az eseményen Liszkay Gáboron kívül részt vett Gulyás István szövetségi kapitány, Nagy László alelnök, Chema Rodriguez edző, valamint Mikler Roland, Bánhidi Bence és Lékai Máté.

Nagy László szólalt fel elsőként” A magyar kézilabdázás történetének legnagyobb eseménye áll előttünk. Nagyon várjuk a kezdést. Úgy érezzük a csapat készen áll az Európa-bajnokságra. Szeretnénk a kézilabda társadalom élmezőnyéhez tartozni, a legjobb nyolc közé kerülni. Mindenki álma, hogy szerepeljünk az Európa-bajnokság utolsó hétvégéjén. A felkészülésünk a nehézségek ellenére jól sikerült. „

Gulyás István szövetségi kapitány kitért csoportellenfeleinkre. ” Mindhárom ellenfelünk jó erőt képvisel. A hollandoknál a legtöbben jó bajnokságokban, a Bundesligában is játszanak. Jó képességű sportolók. Úgy érkeznek Budapestre, hogy minden teher nélkül megmutassák, hasonló utat tudnak bejárni mint a női szakáguk. Az első mérkőzés mindig nehéz, bízunk benne, hogy a portugálok ellen már sokkal jobban kézilabdázunk, őket ismerjük. Izland komplex, érdekes kézilabdát játszik, ez lehet a legnehezebb mérkőzésünk. A csoportunk nagyon kiegyenlített.”

Chema Rodriguez örül, hogy végre csatlakozni tudott a válogatotthoz. „A családom jobban van, így én is hatékonyabban tudok koncentrálni a feladatomra. Nehezen éltem meg az elmúlt heteket, mert szerettem volna a csapat mellett lenni. Interneten keresztül ott voltam az edzéseken, és a Bahrein elleni mérkőzésen is.”

Bánhidi Bencével szerencsére minden rendben. A Pick Szeged játékosa kiemelte, hogy a dereka már majdnem 100%-os, jót tett neki a két nap pihenő.

A hetedik Európa-bajnokságára készülő Mikler Roland elmondta, hogy számára a legemlékezetesebb mérkőzés a londoni olimpia negyeddöntője Izland ellen. Igyekeznek ezúttal is maradandó élményt nyújtani mindenkinek. A válogatott mindhárom klasszisa elmondta, hogy természetesen a családjuk lesz a legnagyobb szurkolójuk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
 Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-Macedónia)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüred)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum HB – Norvégia)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MENETRENDJE A B-CSOPORTBAN
Január 13., 20.30: MagyarországHollandia
Január 16., 18.00: Portugália–Magyarország
Január 18., 18.00: Izland–Magyarország

CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

Megosztás