Site icon Handballexpert

Barátságos mérkőzésen lépett pályára a Fradi

Augusztus 8-án a Ferencváros női kézilabda csapata barátságos meccset játszott a CSM Bukarest ellen. A román csapat idén a BL csoportkörben szerepel, tavaly a negyeddöntőben estek ki a dán Esbjerg ellen. Érdemes megemlíteni, hogy az egyik legjobb játékosuk, Cristina Neagu nem játszott a mérkőzésen. A Fradi keretéből öt játékos is hiányzott. A beálló Béatrice Edwige, a jobbszélső Kovács Anett és az irányító Kovacsics Anikó is sérült, valószínűleg az ő visszatérésükre még várni kell. Emily Bölk és Tomori Zsuzsanna remélhetőleg hamarosan újra pályára léphet. A mérkőzés elején a Fradi játékosai két alkalommal is labdát szereztek, de a lerohanás végén a szélsők kihagyták mindkét helyzetet. Ezután Klujber Katrin vette hátára a csapatot és sorozatban lőtte a gólokat. Sajnos a kapuban Böde-Bíró Blanka 12 lövésből csak egyszer védett, így kapuscsere történt egy gólos hátránynál. Janurik Kinga hamar bemutatott két bravúrt.

Janurik Kinga több védéssel is segítette csapatát.

Pár percen belül a Fradi átvette a vezetést 13-12-re módosítva az eredményt. Ahhoz képest, hogy a felkészülés közepén jár a két csapat elég nagy volt a tempó, de a hibák számából is kitűnik, hogy messze még az első tétmeccs. A félidőben 16-17 volt az állás. A második félidő elején fej-fej mellett haladt a két csapat, végül a románok tudtak előbb ellépni. Lekic és Klujber szerezte a gólok nagy részét. A végeredmény 28-31 lett. Klujber Katrin 10, Andrea Lekics 7 gólt szerzett.

Érdemes még megemlíteni Simon Petrát, aki bátran játszott, jól irányította csapatát. Janurik Kinga a kapuban bemutatott néhány védést, de a védekezés minőségén érződött Tomori Zsuzsanna hiánya, illetve Edwige miharabbi visszatérése is lendíthet a Fradi játékán. A mérkőzés után Martin Albertsen, a csapat új vezetőedzője, azt nyilatkozta hogy Zácsik válla nem teljesen egészséges. A következő három napban a válogatottal közösen készül a Ferencváros csapata és pénteken zárt kapus mérkőzést játszanak egymás ellen.

Képek: Nász Nikolett

 

Megosztás
Exit mobile version