A két hasonló erejű csapat összecsapását Jonas Wille együttese nyerte. 

Mivel három egymáshoz játékerőben igen közel álló gárda került a tatabányai selejtezőcsoportba, a csütörtök koraesti Norvégia-Portugália találkozó kiemelt jelentőséggel bírt. Sőt, azzal is érdemes volt számolni, hogy akár a számszerű végeredmény is fontos lehet, hiszen épp a korábbiak miatt egyáltalán nem kizárható a körbeverés ebben a négyesben.

A két csapat meglepően visszafogott tempóban kezdtek, nem jöttek nagy számban a gólok, utána azonban beindult a támadójáték. Viszont szinte az egész első félidőben megvolt a kezdetben kialakult néhány találatos norvég előny, főként Torbjörn Bergerud remek teljesítményének köszönhetően. Támadásban Sander Sagosen vitte a hátán a skandináv csapatot, a portugálok pedig nem találták igazán a tempót.

Sokáig úgy tűnt, a második félidőben sem változik igazán a játék képe, viszont támadásban elkezdtek pontosabban játszani a portugálok, s legfőképpen sikeresen találták meg Luís Fradét. Ennek köszönhetően a luzitánok visszajöttek a találkozóba, végül azonban bejött a norvég 7-6 elleni játék és Bergerud is hozott egy újabb remek periódust. Váratlanul jó teljesítmény volt ez a norvégoktól, a megszokott vezéregyéniségeken kívül Simen Lyse is remekül lőtt.

Végeredmény: Norvégia-Portugália 32-29 (18-13)

Kiemelt kép: IMAGO – Images

1294 megtekintés.

Megosztás