A handballfast.com kézilabdás magazin készített terjedelmes interjút Golovin Vlagyimirral, az MTK vezetőedzője.

Az Origo foglalkozott az írással. A beszélgetés Mindig ukránnak neveznek, de orosz vagyok címmel jelent meg.

Érdekes dolgok derültek ki, amelyben az egyik legfontosabb információ talán az, hogy megválik az utánpótlás-válogatott szövetségi edzői posztjától. „Vova” junor világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert, többen őt követelik a felnőtt válogatott élére, tekintve, hogy a lányok többségével ő dolgozott, illetve ért el sikert. „Felajánlották, hogy csatlakozzak a 2004/05-ben született lányok csapatához, de nem ismerem őket. Azt hiszem, ez a feladat összeegyeztethetetlen azzal a munkával, amit egy nagy klubcsapatnál, az MTK-nál végzek.”

Szóba került az olimpiai selejtező is, amellyel kapcsolatban markáns véleménye van: „Biztos vagyok benne, hogy csoportunkból a magyar és az orosz válogatott jut ki az olimpiára.” Sokan úgy vélik, hogy szeretett volna a felnőtteknél szövetségi kapitány lenni, ezt most cáfolta:

„Sokan gondolják ezt, de erről soha nem volt szó a szövetség és köztem. Ott úgy vélik, hogy még mindig fiatal szakember vagyok” –

Hogy egy esetleges felkérésre igent mondana-e, a következőket mondta. Természetesen az edzők többsége ilyenkor igent mond. De van egy problémám ezzel kapcsolatban. Magyarországon azt akarják, hogy az edző csak a válogatottal foglalkozzon, ám ez nem jó. Szerintem egy edzőnek klubcsapatnál, a bajnokságban is tapasztalatokat kell szereznie” – magyarázta.

Az újságírói kérdésre, miszerint ajánlottak-e már neki munkát az orosz válogatottnál, egyáltalán a „posztszovjet térben”, Golovin így válaszolt: „Alig vagyok azon a szinten, hogy más országok megpróbálnának megszerezni. Magyarországon ismernek, és jobban ismerem a magyarokat, mint ők önmagukat.”

Vova megemlítette, hogy a magyar NBI-ből több ajánlata is volt, a Debrecen többek között háromszor is megkereste.

Szerintem:

Golovin Vlagyimir remek szakember, ezt már többször bizonyította, ugyanakkor az sajnos biztosnak látszik, hogy nem lesz a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, illetve annak sem örülök, hogy az utánpótlás-válogatott élén sem látjuk (egy ideig). A kérdés ebben az esetben, hogy ki lesz az olimpia után a szövetségi kapitány, illetve Vovának milyen tervei vannak. Az MTK szimpatikus csapat, jól dolgoznak, de szerintem Vova jóval magasabb célokért küzdő csapatoknál is megállná a helyét. Bárhol is legyen, sok sikert kívánok neki!

Az eredeti bejegyzés oroszul az alábbi link alatt található.

Forrás: Origo

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

 

Megosztás