Ma a tizenegyedik fordulóval és érdekes összecsapásokkal folytatódik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozata. Az A-B ág csapatainak a sérülésekkel és a fáradtsággal is küzdenie kell, ezért meglepetésekre is számíthatunk.

Február 5. – Kiel- Vardar

A házigazdát Kölnbe várjuk, míg a szkopjeieket nem igazán, de így volt ez tavaly is. Gondolom, mindenki emlékszik az előző szezon lezárására. Ősszel méretes zakót szabtak a németek a macedón gárdára, és a Bundesliga tavaszi körét is magabiztosan kezdték. Ám amíg a Kiel kulcsemberei az EB-n őrlődtek, addig a Vardar játékosai jóval pihentebbek lehetnek. A hírek szerint, az orosz mecénás immár végleg távozna, de ez szintén így volt tavaly is. A kialakult bizonytalanság erőt, motivációt is adhat, azonban ez is csak a szoros végeredményhez lehet elég. Tipp: Kiel-Vardar (1)

Február 8.-Porto – Veszprém

Az ősz végére “God-Mode”-ba kapcsoló Veszprémnek rosszkor jött a hosszúra nyúlt pihenő, az ihletett formában játszó Nenadics vezérletével sorra húzták a meccseiket. Jó hír, hogy Lékai játékra kész, a kérdés, hogy ez hogyan alakítja Petar motivációját. A veszprémiek főleg beállós poszton őrlődtek januárban, míg ellenfelük bemutatta, hogy a portugál kézilabdát magasabb polcra kell helyeznünk. A mérkőzésen döntő lesz a bakonyiak védekezése, ugyanis támadásban továbbra is az egyik legerősebb alakulat. Rossz veszprémi játék esetén nem lenne meglepő egy hazai győzelem, de ez nem az a nap lesz. Tipp: Porto-Veszprém (2)

Montpellier – Kielce

Októberben a franciák nyertek Kielcében, azóta Dujshebajev csapata felfelé ívelő pályán mozog. A csoport harmadik helyéig másztak fel, míg a hazai pontvadászatban magabiztosan intézték el a Plockot. Mind a francia, mind a lengyel válogatott leszerepelt az EB-n, viszont mindkét csapatból fel-feltűntek arcok a kontinenstornán. Itt most elsősorban Dujshebaev, Janc, Wolff és Sego jut eszembe. Gyakorlatilag jósolhatatlan a végeredmény, de ha mégis tippelünk, sovány hazaira számítunk. Tipp: Montpellier – Kielce (1)

Zagreb- Flensburg

A zágrábi különítmény elbukta ősszel a sorsdöntő mérkőzéseit, innentől minden pontért iszonyat küzdelem várható el, esetleg nagyobb csapatok dolgát is megnehezíthetik. Machulla csapata ezer sebből vérzik, mégis rangadón tudták elintézni a Magdeburgot, de a szezon eddigi része mindenképpen csalódás. Ezen a meccsen szimatolunk meglepőt, a horvátok meglephetik a németeket, akik várhatóan nagyot mennek majd az Aalborggal a negyedik helyért, de érdemes hátrafelé is nézelődniük. Tipp: Zagreb- Flensburg (x)

Szeged-Aalborg

Érdekesen zajlott az elmúlt néhány hét a Tisza partján. Amíg itthon sorra jelentkeztek edzésre a korábbi sérültek, addig egy másik kontingens az EB-n villogott. Mit villogott, tündökölt! Ezzel párhuzamosan a legtöbb játékperc, talán a legnagyobb fáradtságot is okozhatja, ilyenkor a frissítés és a rotáció a kulcs. Az átigazolási piacon is feljegyezhettünk egy cserét, a Borut-Jorge Saga is borzolta a kedélyeket arrafelé. Most viszont a BL is folytatódik, ahol szorgosan gyűjtötték a pontocskákat a szegediek. Ezen a meccsen is hazait várunk, a vártnál viszont szorosabbat. Tipp: Szeged – Aalborg (1)

Február 9.

Celje – PSG

A szlovén csikók az őszi hajrában megteremtették az állva maradás esélyét. Jók lehetnek ők a hatodik helyre, ehhez (vagy a nagyobb bravúrhoz) illene még pontokat húzni. No, ezt elsősorban nem vasárnap várjuk tőlük, még úgy sem, hogy egy gyenge motivációjú Párizs simán megéghet a Zlatorogban. A PSG a két bukott Barca meccsel kisebb hátrányba került, igazából nagy bajba a jövő héten juthatnak. Most szerintünk még nem fognak. Tipp: Celje – PSG (2)

Motor-Brest

A vadkeleti rangadó kevés embert hoz lázba, ősszel sokgóloson a Breszt diadalmaskodott. Azóta viszont életjelet a Motor mutatott, ki ne emlékezne a kieli produkciójukra? Mivel a két csapat kibérelte a csoport hátsó helyeit, mindkettő búcsúja biztos, reálisan utolsó pontjaikat vasárnap szerezhetik. Meg is fogják. Tipp: Motor-Brest (x) Február 9.

Elverum-Barcelona

A Barca, az Barca. Nem igazán várjuk, hogy megégnek a norvég télben, bár gondolom, hogy ezt a túrát nem februárban a legjobb letudni. Victor „Legenda” Tomas visszavonul a szezon végén, talán neki drukkolhatunk egy jó kis éremért a végén. Jelenleg nem látjuk, ki állítaná meg a katalán hengert. Tipp: Elverum-Barcelona (2)

E. T.

Kép:kézilabdalive

1672 megtekintés.

Megosztás