Site icon Handballexpert

BL beharangozó, 7. forduló

BL beharangozó, 7. forduló

Katalán űrkézilabda

A válogatott szünet után a feszített menetrend újra pályára szólítaná a legjobb európai csapatokat, de ez nem minden esetben sikerült. A Nantes és az Elverum nem rendezi meg esedékes mérkőzését, ezzel a szegediek negyedik meccsét is elhalasztották. Az kérdőjeles, hogy a csapatok mikor pótolhatják majd a számtalan elmaradt meccset, szabad időpont ugyanis alig akad a versenynaptárban. A aktuális program alapján viszont érdekes hetek elé nézünk, a párizsiak portói, a Kielce szkopjei, a Veszprém dániai valamint a Barcelona kieli vendégjátéka után fordított párosítás következik majd.

A csoport

Flensburg – Breszt

A legutóbbi körben mindkét csapat mérkőzése elmaradt, előtte a Breszt a tartalékos Szegedet, míg a Flensburg az Elverumot verte meg hazai pályán két-két góllal. A szorosnak tűnő végeredmények ellenére nagyobb különbség volt a csapatok között, mindkét pályán a biztos hazai vezetés után az utolsó percekben felkapaszkodtak a vendégek, de reális esély egyikük esetében sem volt a pontszerzésre. Az aktuális formát csak tippelhetjük, a fehéroroszok azóta nem játszottak (jónéhány fertőzött volt náluk), míg a németek két Bundesliga skalpot ejtettek, viszont a Füchse és a Melsungen elleni meccsük nekik is elmaradt. A Breszt még nem nyert a Flensburg ellen, szerintem most sem fog, Machulláék megszórják ellenfelüket a végére.

Flensburg – Breszt (1), -5,5 Flensburg

Porto – PSG

A luzitánok legutóbb otthon pontot fogtak a Kielce ellen, igen izgalmas végjáték után. Martins hét gólja mellett asszisztokkal hívta fel magára a figyelmet, hazai oldalon a beállós játék is jól működött. A párizsiak meccse elmaradt, az elmúlt időszakban Karabatic pótlásával kapcsolatos hírek borzolták a kedélyeket arrafelé. Seb Skube jó játékos, de nem PSG szint, ideiglenes megoldásnak is gyengécske. A keret egyébként még így is bombaerős, egy normális szezonban esélyesek lennének ebben az összevetésben. Az utóbbi hetekben magabiztosan nyertek három bajnokit, itt viszont szoros meccset szimatolunk, főleg a hazai kapusok bravúrjainak köszönhetően. Meg mostanság a portugálok jók egy ikszre bárki ellen.

Porto – PSG (x)

Vardar – Kielce

A piros-fekete Szkopje lassan egy hónapja nem játszott meccset, sajnos lassanként ez lesz a normális ebben a szezonban. Legutóbb október közepén ikszeltek otthon a Portóval, és a lengyelek is egy portói döntetlen után vonultak BL pihenőre. A szünetben azért gyűjtöttek 6 pontot a hazai bajnokságban. A keretek minősége alapján lengyel sikerre fogadnánk, de ott a Sandanski Arénában senki sem mehet biztosra. Még egy vékonyka, meccshiányos Vardar ellen sem. Szoros vendégsiker a tippem.

Vardar – Kielce (2), -0,5 Kielce

Elverum – Szeged – ELHALASZTVA

B csoport

Aalborg – Veszprém

A B csoport szerdai nyitányán Dániában esélyesként lép pályára a Veszprém. Az Aalborg az első fordulókban sorban felpofozta a szerényebb tudású csoportellenfeleit, viszont utána sima meccseken elvérzett a Kiel és a Barcelona ellen. Ha most kikap a bakonyiak ellen, akkor az egyértelmű jelzés a számukra, hogy a csoport negyedik helye lehet a legjobb opció. És nem ők az esélyesek most sem. Nem sokszor találkoztak eddig a magyar rekordbajnokkal, de a többször elátkozott Vranjes szezonban el tudták kapni a Veszprémet,  A hazaiak elsősorban Saugstrup és  Samuelsson gólerős játékában bízhatnak, de nem valószínű, hogy akaratukat rá tudják erőltetni ellenfelükre.

Veszprémben sem fenékig tejföl az élet. A legutóbbi bravúros kieli pontszerzés óta Maqueda is kidőlt a sorból. A korábbi fertőzöttek egy része megkezdhette a mozgást, de sok a hiányzó az utazó keretben, lesznek a pályán olyan kulcspozíciók, ahol ezúttal gyengébb keret áll Davis mester rendelkezésére. Várhatóan nem lesz Blagotinsek, Lékai és Mahé sem, kulcsszerephez juthat Nenadic és Yahia is. A szakvezetés nehéz meccsre számít, de optimizmusra ad okot a védekezés. A Kiel elleni bravúr nagyrészt köszönhető Cupara kapusteljesítményének, és ma is arra számítunk, hogy – Corrales távollétében – ő viszi sikerre a pirosakat.

Aalborg – Veszprém (2), -3,5 Veszprém

Zágráb – Motor

Ha a Zágráb komolyan tovább akar jutni csoportjából, feltétlenül nyernie kell az ukránok ellen. A szezon legelején már jósoltuk, hogy idén nem feltétlenül esélyesek a továbbjutásra. Eddig pont nélkül állnak, és ha csak nem történik fordulat, most sem nekik áll a zászló.

A Motor ugyanis hosszú kihagyás után meg tudta verni a Celjét a legutóbb, Pukhouski zseniális volt, hatszor vette be a szlovén kaput. A játékvezetők a végjátékban oda-vissza büntetőt ítéltek, a végén az ukránok örülhettek. Nem lesz egyszerű ez a meccs sem, de az eddigiek alapján megnyerhetik a derbit. Sola kispadja sem tűnik biztosnak, ezért indulatos, és durva meccsre számítunk, kőkemény védekezéssel és kevés góllal.

Zágráb – Motor (2), -1,5 Motor

Kiel – Barcelona

A hét mérkőzése, nem vitás. Csütörtökön javaslom mindenkinek ezt a mérkőzést, egészen biztosan csemege lesz az ínyenceknek. A modern kori kézilabda két állócsillaga Kielben találkozik. A katalánok makulátlan mérleggel érkeznek, de a németeknek is csak egy apró piszok (Nantes) szerepel az eredménysorában. A legutóbbi körben láthattuk a Barcelona űrkézilabdáját, körülbelül azt a stílust amit az évtized első felében a németektől szoktunk meg. Szigorú védekezés, lövősávba kényszerítés, védés és utána gyors lerohanás, első vagy legrosszabb esetben második hullámból kapura lövés. Ez a végtelenül hatékony fegyver az idei Barca sajátja, jelenleg egyetlen csapat sem játsza ezt ilyen eredményesen. Viszont a jelen Barcelonája hol veszíthetne pontot, ha nem a Kiel ellen (Domen Makuc és Thiagus Petrus hiányzik). Látványos játékot, sok gólt és nagy küzdelmet várunk. És minimális különbséget a végén. A katalánok legutóbb 2019 szeptemberében kaptak ki BL meccsen az Újszegedi Sportcsarnokban, talán most megint? Nem, most sem.

Kiel – Barcelona (2), -0,5 Barcelona

Nantes – Celje – ELHALASZTVA

Kép: EHFCL Facebook oldala

845 megtekintés.

Megosztás
Exit mobile version