BL beharangozó, 8. forduló

Skandináv vendégek féltávnál.

Gyorsan elrepült az első hét forduló, de csupán 3 olyan csapat van, aki valamennyi mérkőzését le tudta játszani. Az ellenpólusban a szegedi alakulat található, a Pick együttese 3 utazáson van túl, de egyelőre pont nem áll a nevük mellett. Most talán végre valahára hazai pályán játszhatnak, élet-halál meccsen fogadják a norvég Elverumot. A múlt héthez képest fordulnak a szerepek, az előző körben vendégeskedő csapatok otthon szerepelnek majd. Így újra láthatunk egy Barca-Kiel rangadót, de újra összecsap a Kielce és a Vardar valamint a Porto és a PSG. A veszprémi csarnokban a dán bajnok vizitál, halovány győzelmi esélyekkel. A héten is lesz halasztott meccs, a Flensburg breszti vendégjátéka fog csúszni egy későbbi időpontra. Szerdán délelőtt született döntés a Motor- Zágráb meccs halasztásáról, horvát pozitív esetek és karantén miatt.

A csoport

Kielce – Vardar

Az előző körben a Jane Sandanski Arénában nagyjából az első félidő feléig jól állt a Vardar, azután a Kielce tisztes előnyt épített magának. A második félidőben egy huszáros roham után újra tudtak vezetni, de a kapaszkodás az összes energiát felemésztette. A végére sima Kielce siker, és komoly bejelentkezés a csoport első helyére. Alex Dujshebaev 10 góljával szomorította korábbi kenyéradóját, a túloldalon Jotic, Cupic és Dibirov villogott. A hétre nagyon hasonló forgatókönyvet vizionálunk, a lengyelek nem akarnak majd pontot veszteni a macedónok ellen. A Vardar pedig nem tud majd szerezni ott a kielcei csarnokban.

Kielce – Vardar (1), -3,5 Kielce

Szeged – Elverum

Rettegve várom a szerdai napot. Félek, hogy érkezik a menetrendszerinti Facebook bejegyzés koronavírus témában. Természetesen nem akarom ördög elvtársat a falra festeni, csak az elmúlt időszakban hozzászoktunk az idegőrlő meglepetésekhez. Pedig a megtépázott szegedi lelkeknek egy lejátszott meccs kellene. Aztán lehetne kérni, hogy az legyen mondjuk győztes? Ha a Szeged ezután az ősz után tovább akar jutni, ideje elkezdeni a pontok gyűjtését. A csütörtöki ellenfelet például kötelező lenne megelőzni. A hazai bajnokságban két fölényes győzelem a tarsolyban, de a vész még nem múlt el teljesen. November végére a középső játékosok nagy része visszatért, de most a szélén, és részben a kapuban lehetnek nehézségek. A taktikai felkészüléssel nem lehet gond, a mentális és fizikai mutatókkal viszont lehet probléma. Szerencsére az Elverum sem tűnik verhetetlennek, a meglévő két pontjukat még szeptemberben kaparták össze Portóban. A Luc Abaloval felturbózott, Máthé Dominikkal felálló norvégoknak sok sportsikert kívánunk a későbbiekben, de azt mondom itt Szeged győzelem lesz. Ezt mondják az oddszok is, legyen igazuk.

Szeged – Elverum (1), -1,5 Szeged

PSG – Porto

A párizsi elitalakulat bedarálta a Portót a végére a legutóbb. A szünetben pedig néggyel ment az Andersson legénység, aztán a második félidő elején elrendezte a meccset a PSG, a zsinórban lőtt 5 gól után már nem volt kérdés. Nagyon mély gödörből kezdte el a kilábalást a francia bajnok, sok fontos meccset buktak már eddig, de várhatóan felérnek majd a dobogóra a végére. Nikola Karabatic helyére végül Toulouse-ból igazoltak, a holland irányító, Steins személyében. A keret összeállításakor azért nem fog idegeskedni Raúl Gonzalez, van neki számos ásza a pakliban, Mikkel Hansen, Remili, Kristopans neve garancia lehet a sikerre.

Portóban kissé csalódottak lehetnek erre a szezonra, az elit felé a következő lépést, úgy tűnik nem tudják megtenni. A formaingadozásuk miatt 4-6. helyre várjuk őket, annál előbb nem igazán végeznek majd. Amennyiben a kapuban jönnek bravúrok, jó meccset láthatunk. De most nem fogadnék a győzelmükre.

PSG – Porto (1), -2,5 PSG

Breszt – Flensburg – ELHALASZTVA

B csoport

Veszprém – Aalborg

A bakonyiak meglehetősen vékonyka első félidő után magabiztos győzelmet arattak a múlt héten Dániában. A hazaiak kegyetlenül büntették a koncentráció hiányát, de azután megérkezett Cupara és Nenadic is. Tulajdonképpen a Veszprém igazolta klasszisát, és a számos hiányzó ellenére óriási potenciált látunk bennük erre a szezonra. 2020-ban kifejezetten jól jön a felduzzasztott keret, minden esetben tudják pótolni az esetleges fertőzötteket. A kiemelkedő keret mellé, adott egy kiváló stáb, akik remekül felkészítik az együttest, és meccshelyzetben is jó döntést hoznak. Ez így a decemberi F4 előtt jól hangzik, ugye? A Møllgaard vezette dánok ellen otthon sem fognak hibázni szerintem. A kérdés csak az, hogy gyorsan eldöntik, avagy kiélezett lesz a derbi. Szerintem ez most izgalmas lesz.

Veszprém – Aalborg (1), -2,5 Veszprém

Celje – Nantes

A Nantes csapatát utoljára október közepén láthattuk a nemzetközi porondon, azóta valamennyi meccsük halasztva lett, a francia bajnokságban is csak két meccset tudtak játszani. Akkor októberben csúnya pofonba szaladtak bele Dániában, viszont a jelenlegi állapotukról nem tudunk sokat, de az alap erőviszonyok alapján nyerniük kellene Celjében. A hazaiak viszont nagyon fognak kaparni. Jelenleg a hatodik helyért folytatott harcban nem nekik áll a zászló, a Motor az utóbbi hetekben szépen gyűjtögette a pontokat. Egy Nantes-veréssel viszont újra nyitott lehet a küzdelem. Tippelek egy meglepetés hazait, aztán meglátjuk, mi fog történni.

Celje – Nantes (1), -0,5 Celje

Barcelona – Kiel

A klasszikus ismétlése következik csütörtök este. Egy hete nagyjából egy félideig tartott az izgalom, a fordulás után a katalánok összerázták a védekezésüket, Møller a végére 42%-ra tornázta fel a védés mutatót. A végére kialakult hat gólos különbség ellenére az első félidőben jól mozgott a Kiel, és remekül boldogult a Barca támadások ellen. Ha azt a játékot egész mérkőzésen tudják tartani, ez a meccs máshogy fog kinézni. Szorosabb meccs lesz ez, de a Barcelona győzelmét nem fenyegeti majd veszély.

Barcelona – Kiel (1), -2,5 Barcelona

Motor – Zágráb – ELHALASZTVA

Kép: EHFCL Facebook oldala

Megosztás