Site icon Handballexpert

BL beharangozó 9. forduló

BL beharangozó, 9. forduló

Jegyek a hullámvasútra

Első pontjait szerezte meg a Szeged, míg a Veszprém általános meglepetésre kapitulált otthon a szervezett Aalborg ellen a férfi BL nyolcadik fordulójában. Majd azután felszálltak a csapatok a hullámvasútra, Veszprémben városi rangadót nyert a Telekom a bravúrosan szereplő Kkft-Felsőörs ellen, a Szeged pedig szűk 3 év után vesztette el hazai veretlenségét a Csurgó ellen. 18-szoros pénz ütötte annak a markát, aki erre az eredményre fogadott. Német ellenfelek várnak férficsapatainkra, de a lassanként kezdődő női EB árnyékában lesz egy Breszt – Elverum valamint egy Aalborg – Barcelona is. A heti kimaradóink a Porto, a Vardar, a Nantes és a Zágráb. Szerdai hír, hogy a Kielce is beleszaladt a fertőzéshullámba, így párizsi szereplésük is elmarad.

A csoport

Flensburg – Szeged

Várhatóan ötödik mérkőzését játszhatja a szegedi csapat, lehet újra repülőre ülni, és látogatást tenni egy rossz emlékű csarnokban. Ott, ahol eddig 0/3-as a csapat mérlege, legutóbb épp februárban kapitulált a Pastor csapat, nem egészen 72 órával a PSG-verés után. Pedig múlt csütörtök este idén először megjelent a bizakodás a csapat háza táján. Meggyőző magabiztossággal darálta be a csapat az Elverumot a végére. Korábban jogosan illette a Pick csapatát a kritika, miszerint a veszélyes átlövések hiánya megnehezítheti a többi csapatrész helyzetbe kerülését. Múlt csütörtökön viszont fordult a kocka, a Bodó-Kasparek-Henigman átlövő trió 19 gólt szorgoskodott össze, hátul pedig Mikler 40%-os védéshatékonysággal zárt. A szorosabb első félidő után, a második félidőben repülőrajtot vettek Bánhidiék, és a továbbiakban már nem forgott veszélyben a győzelem. A derűt ború követte, szombaton enervált csapat benyomását keltette a Pick és gyakorlatilag simán kikapott a szenzációs napot kifogó Csurgó ellen. Normál esetben sem lehet kötelező elvárás nyerni Flensburgban, de a még mindig erősen hiányos csapattól bravúrra lenne szükség ott északon. Szeretnénk szegedi győzelmet látni, de ezt most nehéz lesz megcsinálni. Az előrelépéshez szükséges pontokat nem feltétlenül ott kell behúzni. Fel a fejjel, küzdeni kell, és bármi lehet.

Flensburg – Szeged (1), -3,5 Flensburg

Breszt – Elverum

A Breszt két hete bravúrpontot szerzett Flensburgban, a visszavágó pedig a szokásos módon elmaradt. A Breszt eddig szerzett 7 pontja valószínű elég lehet a továbbjutáshoz, főleg, ha még ehhez további kettőt pakolnak csütörtökön. A norvégok várhatóan tovább folytatják rossz sorozatukat, bár ha korábbi, Portóban mutatott formájukat látjuk, lehet itt keresnivalójuk. A Breszt fizikális fölényét a norvégok gyors játékukkal megtörhetik, és ha a hazaiaknál gyengébb kapusteljesítmény lesz, könnyen megéghetnek. Lehet ez egy döntetlen?

Breszt – Elverum (x), 

PSG – Kielce – ELHALASZTVA

Porto – Vardar – ELHALASZTVA

B csoport

Veszprém – Kiel

Az utóbbi évtized egyik legizgalmasabb rivalizálásának legújabb epizódja következik szerdán az Arénában, a Kiel látogat Veszprémbe. Legutóbbi németországi derbijük remivel végződött, remekül helytállt a Telekom. A meccs végi hajrában még akár a győzelem is meglehetett volna, de összességében elégedettek lehetünk. Azóta a Kiel kétszer bukott a Barca ellen, a Veszprém pedig otthon égett meg az Aalborg ellenében.

Hazai pályán mindenképpen esélyesek a Davis legények, még lelkes szurkolótáboruk távollétében is. A nehéz meccsen figyelni kell a feszes védekezésre, és a kivédekezett helyzetek után gyors átmenet kell a támadószekcióba. A keret még most sem teljes, de a Nenadic-Borozan-Yahia tengely bőven elég lehet a sikerhez.

A Kiel egyik fő célja a csoport első két helye, ezért fontos lenne számukra a győzelem. A Sagosen és Duvnjak vezette németek nem teljesen esélytelenek, de ha nem tesszük naggyá kapusaikat, Telekom győzelem fog születni.

Veszprém – Kiel (1), -0,5 Veszprém

Aalborg – Barcelona

A dánok a múlt héten kifejezetten jó benyomást keltettek, nem minden nap fordul elő, hogy a vendégcsapat pontokkal távozik az Arénából. Az igazat megvallva azon a szerdán a magyar csapatnak nem volt ellenszere a dánok tempójátéka ellen, és talán ez lehet az a stílus, amivel a Barcelona is fogható. Jól használták ki az emberelőnyös helyzeteiket, és a technikai hibák számát is alacsonyan tartották ( az első két percben követtek el kettőt, utána alig, ha jól emlékszem). Szükségük is lesz a koncentrációra, ellenfelük a legkisebb hibát is azonnal bünteti. A Barca végül mindkét meccsét behúzta a Kiel ellenében, és jelenleg csak találgatjuk, ki állítja meg őket. Az esti meccsen nincs kétségünk, hogy a középső embereik szétszedik majd az Aalborg védekezését és folyamatosan magas ritmusban kézilabdáznak majd. Sok gól, és Barca győzelem, ez a tippünk.

Aalborg – Barcelona (2), -4,5 Barcelona

Motor – Celje

Nicsak itt is egy alsóházi rangadó. A B csoport hátsó felét az ukránok dominálják, egy-egy góllal tudtak győzni Zágrábban és Celjében is, ha csütörtökön is nyernek, akkor nagyon nehéz lenne elbukniuk a hatodik helyet. Ehhez mindösszesen hozni kell a papírformát, és legyőzni a szlovén tiniket. Legutóbb próbáltam kicsit hinni a Celjében, de sima zakó volt a Nantes ellen. A második félidő elején volt nyolc gól is közte. Ez az idei gárda nem közelíti meg a korábbi generációk eredményességét, csapatként egyelőre nem jól funkcionálnak. A tehetség persze megvan, de ezen a meccsen nem fog ez kijönni.

Motor – Celje (1), -3,5 Motor

Zágráb – Nantes – ELHALASZTVA

Kép: EHFCL Facebook oldala

Megosztás
Exit mobile version