Site icon Handballexpert

Bl-beharangozó:12.forduló

Február 12. Kiel – Veszprém:„A Veszprém fantasztikus csapat, és idén esélyesek a Bajnokok Ligája győzelemre!” – mindezt Magnus Andersson, a Porto vezetőedzője nyilatkozta a szombati portói mérkőzést követően. Nem hiába volt csalódott a svéd szakember, a bakonyi alakulat esélyt sem adott a kissé fásultnak tűnő luzitánoknak. A veszprémiek rendkívül koncentráltnak és felkészültnek tűntek, valójában ott folytatták, ahol az őszi szezont abbahagyták. Borozan, Gajic és Cupara vezérletével a vártnál jóval magabiztosabban győztek ott, ahol többek korábban fogukat hagyták. Egy szelencényi csiszolatlan gyémánt jut eszembe, a szisztematikus munkának köszönhetően folyamatosan kerülnek elő azok az értékek, amelyek miatt a Veszprémet idén is Kölnbe várjuk. Szerdán pedig a csoportelsőség felé is tehetnek egy markáns lépést, ám… Kielbe az utóbbi évtizedben nem nyerni járt az MKB-Telekom, és most is kiemelkedő produkcióra lesz ott szükség. A németeknél az ősz végére esett hullámvölgy már a múlté, erőtől duzzadó védelmükről és hatékony támadójátékukról fél Európa tudna immár mesélni. Duvnjak sokadvirágzását éli, Ekberg, Landin és Reinkind is remek formában, minden poszton világklasszisok egész sorát találjuk. A padon pedig Jicha is bizonyítja, nem volt rossz ötlet kinevezése, nem csak taktikailag, hanem fejben is remekül trenírozza a gárdát. Rendkívül kiélezett, izgalmas mérkőzést várunk, ehhez a Veszprémnek újra a legjobb formáját kell hoznia. Friss hírek szerint Bilyk és Wiencek játéka kérdéses, ez mindenképpen javítja Davis együttesének esélyeit. Ha tippelünk, hazahúz a szívünk, igen is lehet ott pontszerzés, és szerencsés esetben győzelem is. Tipp: Kiel -Veszprém (x)

Február 15. Kielce – Porto:A múlt heti sovány, Montpellier győzelmi jóslatunk tűpontosan érkezett. Ezzel és egy esetleges szombati zakóval rendkívül nehéz helyzetbe kerülne a lengyel kirakatcsapat. Pletykaszinten továbbra is hallunk a pénzügyi nehézségekről, de mindezek mellett a csapat idén is Kölnt célozza, márpedig egy esetleges csoportötödik helyről ezt bitang nehéz lesz abszolválni. Mindazonáltal a Kielce erőssége általában a tavaszi kör szokott lenni, és ehhez a játékoskeret is rendelkezésre áll. Ellenfelük, a hazai pályán leszerepelt Porto lesz, a portugáloknál óriási formajavulásra lesz szükség, ha egyáltalán szoros meccset szeretnének játszani a polákoknál. Erre most nem számítunk, sima hazai a verdiktünk. Tipp: Kielce – Porto (1)

Montpellier – Brest: A franciák nagyon jó úton járnak, amennyiben a csoportharmadik helyet célozták meg, de szükséges hozzá még bravúr. Hazai pályán kötelező ez a meccs számukra, ugyanis kiruccannak még Veszprémbe és Szkopjéba is, és hát mindkét meccsen hullhatnak azok a fránya pontocskák. A Brest a hétvégén rangadót húzott be, ezzel (igen) halovány esélyt teremtett magának a feljebb lépéshez, a Kielt és a Portót kell még fogadniuk, igazából bármelyik meccsen történő pontszerzés a meglepetés kategória lenne. Muszáj lesz tehát Frankföldön is alkotniuk valamit. Jó kis meccset várunk, az utolsó szalmaszálat megragadni képes Brest jó lesz ezen az estén. Pontot viszont véleményünk szerint nem szerez. Tipp: Montpellier – Brest (1)

Elverum – Flensburg:A norvégok csak kicsit tudták megnehezíteni a Barcelona dolgát a vasárnap esti meccsen. Nem született kiütéses győzelem, az volt az ember érzése, hogy a spanyolok abszolút takaréklángon égve húzták be, végül is magabiztosan a mérkőzést. A flensburgiaknak viszont mindent bele kell adni, távolodni látszik a negyedik hely. Csütörtökön még a Bundesligában fogadják a Nordhorn együttesét, majd szombaton már a Terningen Arénában lesz jelenésük. A múlt héten Fortuna is fogta a kezüket a hajrában behúzott meccsekkel, a vékony keret viszont érzésünk szerint ezt a hetet is hibátlanul abszolválja majd, mondjuk olyan szűken, mint a múlt héten. Tipp: Elverum – Flensburg (2)

Vardar – Motor:Két, problémákkal küszködő csapat találkozik a Sandanski Arénában. Szkopjéban továbbra is késnek az utalások, a játékosok többször is nemtetszésüknek adtak hangot, néhányan a távozás gondolatával is foglalkoznak. Szakmai kérdéseket ezúttal nincs is értelme boncolgatni. Hova tűnt immár a júniusi mámoros kölni éjszaka? Egyre inkább érik egy Szeged – Szkopje derbi a 16 között, amely párosítás tavaly óta, a legpikánsabbak egyike. Eközben Zaporozsjában sem fenékig tejföl az élet, a szünetben lerabolt, meggyengült csapatnak valljuk be, nagy falat a BL csoportköre (Az A-B ág pedig különösképpen). Tipp: Vardar – Motor (1)

Barcelona – Zagreb:A horvátok kiélezett mérkőzésen buktak el a Flensburg ellen, sokak szerint pontot-pontokat érdemeltek volna. Az a meccs elment, előre kell tekinteni, de szombatra egy barcelonai kirándulás vár rájuk. Persze nem szerepel a programban a La Ramblas vagy a Güell-Park, ehelyett lehet vizitálni a Blaugranában. Nem gondolnánk, hogy a katalánok győzelmét nagy veszély fenyegetné, a Barcelona ma a világ legkompaktabb csapata, a formaidőzítést viszont még csiszolniuk kell, lásd tavalyi Final 4. Itt most nagy különbséget várunk a két csapat között, nincs kétségünk afelől, hogy a Barca 30-35 gól fölé jut. A Zágráb pedig nem tud annyit dobni. Síma a tippünk. Tipp: Barcelona – Zagreb (1)

Február 16. Aalborg – Celje A dánok a meccs nagy részében vezettek Szegeden, csak egy kapitális hiba okozta a pontvesztésüket az utolsó pillanatokban, jól működtek a betöréseik, szélső- és beállójátékuk, valamint a kapusuk 3 hetest is védett az első félidőben. Hiba csúszott viszont náluk a hét a hat elleni játékba, és emellett a második félidőben nagyon leromlott a lövéseik pontossága. A pontocskára biztosan rászolgáltak, de el is bukták a csoportharmadik helyüket azzal az utolsó pillanatos labdaeladással. Innentől viszont nyerhető meccseik jönnek, Celje-Zágráb-Elverum trió maradt nekik, nem is lepődnénk meg, ha hátralévő meccseiket behúznák, itt most elsőként a szlovén fiatalok érkeznek hozzájuk. Mindenképpen hazait várunk, a mérkőzés akkor lehet nyílt, ha a Celje meglepi őket valamivel. Mondjuk éppen védekezésükkel és kapusteljesítménnyel, vagy üreskapus gólokkal. Tipp: Aalborg – Celje (1)

Szeged – PSG: A múlt szombati meccs nem fog aranybetűkkel íródni a szegedi kézilabdázás históriás könyvébe. A hazaiak fásultnak, erőtlennek tűntek az első félidőben, hogy azután a másodikban szívós munkájuknak köszönhetően a pontszerzés közelébe kerüljenek. Az aranytálcán kínált pontot aztán köszönték szépen, ezzel be is húzták a csoport harmadik helyét. A mérkőzésen főleg azokon látszott az enerváltság, akik nem szerepeltek az EB-n. A téli szünetben a második hellyel is kacérkodtak a Tisza partján, ebben az összevetésben most hátrányba kerültek, de halovány reményeiket megőrizhetik egy esetleges vasárnapi sikerrel. Csakis a győzelem lehet a cél tehát vasárnap, ezt pedig a PSG ellen kellene abszolválni. Nem tudjuk eldönteni, hogy az a bizonyos pohár félig teli, avagy félig üres, de azt biztonsággal leírhatjuk, a múlt heti produkció a „money time”-ban (április-májusban) bukáshoz fog vezetni. A beállós kapcsolatok továbbra is működnek, de az átlövések nagyon hiányoztak a dánok ellen, az első félidőben lassúnak tűnő védelem sem ad okot a bizakodásra. Kis pozitív üzenet lehet a szurkolóknak a keddi 41 gombóc a budakalászi hálóban. A párizsiak a vasárnapi előtt még délre utaznak, Aix-en-Provence-ben lesz jelenésük. Büszkék, azért ők sem lehetnek a hétvégi szlovéniai kalandra, a helyiek egész sokáig szorosan tartották a mérkőzést. A világ egyik legerősebb keretével rendelkező klubja igazából nem tudta a meccs döntő részében dominálni a mérkőzést Zlatorogban. Biztosak vagyunk benne, hogy magasabb sebességi fokozatba fognak tudni kapcsolni az egyelőre csak éledező szegediek ellen, viszont az újszegediben ez is kevés lehet. A második helyhez szükséges pontocskákat ők az utolsó két fordulóban is be tudják majd gyűjteni, míg a Szegednek flensburgi és barcelonai utazást kell behúznia. Ezért, nomeg a hazai szívünkért ide hazait könyvelünk, komolyabb összeget viszont nem teszünk rá. Tipp: Szeged – PSG (1)

E. T.

Megosztás
Exit mobile version