33-28-as vereséget szenvedett a Telekom Veszprém az Aalborg otthonában, így 64-60-as összesítéssel a dán csapat jutott a kölni Final4-ba. 

A mérkőzés előjelei közel sem voltak pozitívak, hiszen Sterbik Árpád kapusedző nem utazott el a veszprémiekkel Dániába, hiszen szívinfarktussal került kórházba. Szerencsére azóta már jobban van, mi is gyors felépülést kívánunk neki!

További rossz híreket tudhattunk meg a mérkőzés előtti interjúban Momir Ilictől, hiszen sem Gasper Marguc, sem Nedim Remili nem volt egészséges. Előbbi sérülése miatt a keretbe sem került be, utóbbi viszont betegsége ellenére ott ült a padon, bár Casado kezdett a helyén.

A meccs nagyon jól kezdődött a vendégek számára, hiszen már háromgólos előnyt is ki tudott alakítani a Veszprém. 7-4-es vezetésnél azonban rövidzárlat jött. Sem a védekezés, sem a támadás nem állt össze, a dánok pedig percek alatt fordították meg a mérkőzést, 10-8-as Aalborg-vezetésnél kért időt Ilic. A játék azonban ezt követően sem javult, nem tudta a veszprémi fal követni Arnoldsent, aki ihletett formában játszott az első félidőben. A félidő végére négygólos különbséget mutatott az eredményjelző, ennyi pedig sajnos volt a két csapat között.

A második félidő elején a Veszprémnek, majd az Aalborgnak is volt egy-egy jobb szakasza, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a 42. perctől kezdve a gólok felváltva estek. Kettő és három gól között mozgott a különbség. Amikor az egyik csapat gólt szerzett, akkor a másik is, amikor az egyik csapat hibázott, akkor a másik is megtette. Corrales néhány védést bemutatott a játékrész elején, ami nagy változás az első félidőhöz képest, azonban nem sikerült ebből előnyt kovácsolni. Az utolsó 10 percben amikor a Veszprémnek lehetősége nyílt az összesítésbeni döntetlenhez közel kerülni, minden alkalommal hibák jöttek.

A végén az összesítésben egy gólos hátrányért támadhatak az Építők, de Kosorotov gólját (teljesen jogosan) elvették, hiszen Fabregas szabálytalanul zárt. Ezt követően pedig Mikkel Hansen értékesített a másik oldalon egy hétméterest, amivel még fenntartotta saját maga számára, hogy ne BL-győzelem nélkül vonuljon vissza. Az első meccsen halványabb teljesítményt nyújtó Mads Hoxer mindent kiadott magából, ami akár az előző meccsből is benne maradt, kilenc góllal zárta a meccset, míg a két meccs MVP-jének tekinthető Arnoldsen hattal zárt. A végeredmény 33-28 lett, az Aalborg utazhat majd Kölnbe, a Veszprém pedig sorozatban másodszor marad le a Final4-ról.

A két mérkőzés alapján teljesen megérdemelte a továbbjutást az Aalborg, mindkét meccsen jobb teljesítményt nyújtottak a dánok. A legnagyobb különbség a padon keresendő, Stefan Madsen tökéletes taktikát alkalmazott az első és a második mérkőzésen is. Az első felvonásban a beállójátékkal lepte meg a magyar csapatot, a második mérkőzésen pedig az első félidős Arnoldsen-parádét követően tökéletesen menedzselték a megszerzett előnyt. A Veszprém oldaláról pedig egyértelműen nem sikerült orvosolni azokat a hibákat, amelyek az első meccseken elkövettek, és amikről Ilic beszélt az EHF-nek és a Sport TV-nek is. Egy szó mint száz, változás kell a padra!

Kiemelt kép forrása: eurohandball.com

5603 megtekintés.

Megosztás