Az Európa-bajnoki selejtező 5. csoportjában a női-válogatott az elrontott végjáték miatt kétgólos vereséget szenvedett a spanyoloktól.

Huszonkét év után lépett pályára újra a magyar női-válogatott Tatabányán, ami egyben az új aréna első válogatott mérkőzését jelentette. Szikora Melinda, Kovács Anett, Albek Anna, Kajdon Blanka, Tóvizi Petra és Fodor Csenge nem került be a mai keretbe. A mieink a világbajnokságon látott alapcsapattal kezdték a találkozót. A spanyoloknál még mindig a negyvenharmadik születésnapja előtt álló Silvia Navarro állt a kapuban. Szöllősi-Zácsik és Márton góljaival indult a mérkőzés. Visszatért a csapatba Hornyák Dóra, aki a bíztatóan mozgó védelem közepén kapott helyet. Kuczora Csenge pedig első ízben lépett pályára a felnőtt válogatottban. Háromgólos előnyt épített Golovin csapata, ami tovább nőhetett volna a félidő végére, de a szépen kidolgozott akciókat nem sikerült góllal befejezni.

A második félidő elejét rengeteg hiba jellemezte, egyenlítettek is a spanyolok, de sikerült visszavenni a vezetést. Szemerey büntetőt hárított, Klujber bombagólja után már 22-17-es magyar vezetést regisztrálhattunk. Ahogy közeledtünk a hajrához, úgy kezdett fogyni az előnyünk, jöttek a hibák a tanácstalanság. A spanyolok az 59. percben vezettek először, ezzel el is vitték a két pontot.

A mérkőzés teljes jegybevételét felajánlják az Ukrajnából érkező háborús menekülteknek.

Magyarország–Spanyolország 28–30

fotó: IHF

Megosztás