A 2024-es év első Bajnokok Ligája mérkőzését játszotta a Ferencváros. A fővárosiak Dániába utaztak, ahol az Ikast vendégeként léptek pályára. A két együttes októberi, érdi találkozóját parázs csatában a hazaiak nyerték 37-36. Mindkét csapat túl van már az idei év első bajnokiján, az Ikast idegenben tudott nyerni, míg a Fradi az Alba Fehérvár vendégeként szintén magabiztos győzelemmel hangolt a találkozóra. Nem tartott a csapattal Tomori Zsuzsanna és Bordás sem, míg a másik oldalon már ott volt a keretben a korábban Siófokon is megforduló, téli igazolás Simone Böhme.

Az első játékrész Bíró büntető védésével indult, majd gyors gólváltás Lekics és Skogrand között. Gólt-gól követett, a 7. percben így már 5-5 találatot számláltak a csapatok. Az első negyed óra végére a remek támadójátékot mutató Fradi 7-10-re tudott ellépni. A 27. percre a hazai csapat egyenlíteni tudott (15-15), a hátralevő percekre pedig a vezetést is meg tudta szerezni és előnnyel mehetett a szünetre (17-16).

A fordulás után cserélt Allan Heine a kapuban, Böde-Bíró Blanka érkezett, a többi poszton a változatlan felállásban folytatta a játékot a Fradi. A mérkőzés képe nem sokat változott, felváltva estek a gólok, viszont mindkét csapat jóval több hibát vétett főleg támadásban. Bíró jó védéseinek is köszönhetően az 50. percben döntetlen állásról várhatták a csapatok a hajrát (24-24). Az utolsó perce 28-27-es hazai vezetéssel vágtak neki a csapatok. A Ferencváros támadhatott a döntetlenért, ráadásul emberelőnyben. A végletekig kijátszott akció végén Andrea Lekics feltette a koronát aznapi teljesítményére és góljával egy pontot szerzett csapatának.

A mérkőzés végeredménye 28-28.

A meccs embere egyértelműen a 10 gólt szerző Lekics lett, de ki kell emelni Bíró fontos pillanatokban bemutatott védéseit is, aki 43%-os mutatóval zárta a mérkőzést.

Ezzel a bravúr ponttal az FTC tovább folytatja tavaly megkezdett felzárkózását a BL-ben.

Az Ikast a következő fordulóban Lengyelországba utazik a Lubinhoz, az FTC pedig Érden fogadja a csoportot vezető Esbjerget Január 13-án.

Kiemelt kép : Fradi.hu

Megosztás