Nagyon sokáig reálisnak tűnt a pontszerzés lehetősége Aalborbgan, de végül a hazaiak megfordították a mérkőzést, és simán nyertek Hansenék.

A sérülésből felépült Matej Gaberrel a fedélzeten kelt útra a Szeged Dániába a Bajnokok Ligája 12. fordulójában, ahol jól kezdte a mérkőzést a magyar csapat. Magabiztos támadójátékkal, és a hét nap alatt negyedik meccsüket játszó, kissé fáradtnak tűnő hazaiak sok hibájának köszönhetően egyre nagyobb előnyt sikerült kiépíteni az első félidőben. A legnagyobb különbség 5 gól volt (7-12 ill. 8-13 és 9-14), de sajnos a félidő végén a szegedi hibákkal élni tudtak Landinék, és feljöttek kettőre (Juul góljával 14-16), amely mindenképp az Aalborgnak volt hízelgő eredmény ebben a fázisban.

A második félidőre Mikler helyére Imsgard jött a szegedi kapuba, és úgy tűnt, hogy az előnyt sikerülhet tartani (36. p. 15-18), de 20-20-nál Barthold góljával utolérték az addig remekül játszó Kárpáti-csapatot a dánok. A Pick még ezután egyszer tudott újítani, Jelinic és Bánhidi góljaival vissza tudták venni a vezetést (22-24), de az utolsó 10 percben a hazaiak akarata érvényesült. Arnoldsen három góljával néggyel is elléptek, miközben a Pick sokat hibázott támadásban – Bánhidi is ekkor hagyott ki sajnos két ziccert – a végeredmény pedig a mérkőzés addigi képével egyáltalán nem egyező, ötgólos vereség, 31-26 lett.

Az utolsó két fordulóban a Pick számára a 4-7. helyezések között még bármelyik reális lehet, de a Zágráb sima norvégiai győzelmével várhatóan a továbbjutást már nem fogja veszély fenyegetni, ha papírforma eredmények születnek.

Aalborg Handbold – OTP Bank Pick Szeged 31-26 (14-16)
Gólszerzők: Vlah 5, Barthold 4, Arnoldsen 4, Hoxer 4, Hansen 4, Nilsson 3, Juul 3, Hald 2, Larsen 1, Jakobsen 1 ill. Sostaric 7, Bánhidi 5, Szita 3, Frimmel 3, Martins 2, Jelinic 2, Garciandia 2, Bombac 2

 

Fotó: https://aalborghaandbold.dk/

1675 megtekintés.

Megosztás