A torna egyik legszimpatikusabb csapata, Feröer-szigetek válogatottja második meccsén már megszerezte a hőn áhított pontját, s ezzel akár még tovább is juthat. Sok csoportban viszont nem maradtak nyitott kérdések az utolsó körre.

D-csoport:

A kvartett második fordulójának küzdelmei két európai csapat rangadójával kezdődtek, ám ez inkább csak névileg volt rangadó. Megint beigazolódott, hogy ez a lengyel csapat jelenleg nem képvisel olyan játékerőt, amivel esélyük lenni az elithez közeli együttesek ellen. Az elején jól tartották magukat a lengyelek, többször tudtak vezetni is, ám 10-11 után kinyílt az olló, már a félidőre olyan előnybe kerültek a szlovénok, ami nem hagyott sok kérdést a kimenetellel kapcsolatban. Volt tíz is a különbség, végül héttel nyert Uros Zorman együttese.

Lengyelország-Szlovénia 25-32

Ld: Olejniczak (4), Pietrasik (4), Sicko (4) ill. Marguc (6)

A csoport másik találkozóján megszületett a hőn áhított feröeri pont! A torna egyik legszimpatikusabb csapata ismét remek hangulat előtt léphetett pályára, ezúttal Norvégia ellen. A két gárda végletekig kiélezett találkozót játszott egymás ellen, amelyet ezért szinte végig a norvég válogatott irányított, de nem tudták leszakítani az ellenfelet. Végül egy nagy hibának köszönhetően a feröeriek lehetőséget kaptak az egyenlítésre, s ezzel éltek is, megszerezték első Európa-bajnoki pontjukat és még a továbbjutásban is reménykedhetnek.

Feröer-szigetek-Norvégia: 26-26

Ld: Horn Rasmussen (5), Skipagotu (5) ill. Blonz (8)

E-csoport

Bosznia-Hercegovina az első találkozójánál is gyengébb teljesítményt nyújtott, egyáltalán nem tudtak ellenállást kifejteni Hollandia ellen. Már a meccs elején 2-10-es különbség alakult ki, és ez később csak tovább nőt. Bosznia ezzel kiesett, a hollandok pedig ott vannak a következő körben.

Bosznia-Hercegovina-Hollandia 20-36

Ld: Davidovic (4) ill. ten Velde (9)

A csoport másik mérkőzése sem tartogatott sokkal több izgalmat. A torna egyik esélyese, Svédország simán kiütötte Grúziát és szintén biztosan ott van a következő körben.

Grúzia-Svédország: 26-42

Ld: Davidovic (4) ill. ten Velde (9)

F-csoport:

Az F-csoportban viszont rendeztek olyan találkozót, amitől előzetesen is sokat várhattunk, és végül ha furcsán is, de szoros lett a végeredmény. A portugálok sokkal jobban kezdték a Csehország elleni mérkőzést, hamar hat gólos előnyre tettek szert, és ezt kisebb megingásaik ellenére tudták tartani a meccs jelentős részében. Xavi Sabaté csapata csalódott lehet, hiszen ezzel le is mondhattak a folytatásról.

Csehország-Portugália: 27-30

Ld: Klima (8) ill. M. Costa (11)

A másik találkozó ezzel szemben „országos kettes” volt, a görög válogatott nem tudta végrehajtani a világ nyolcadik csodáját. A dánok hamar elhúztak, viszont sokáig konszolidált volt a különbség, végül azonban kinyílt az olló. Itt sincs már kérdés a továbbjutással kapcsolatban.

Görögország-Dánia: 28-40

Ld: Kederis (4) és Boskos (4) ill. Damgaard (10)

Kép: EHF, THW Kiel

Megosztás