Site icon Handballexpert

Bravúros győzelemmel megérkezett a Szeged a Bajnokok Ligájába

Két vereséget követően Kárpáti Krisztián együttese hét góllal múlta felül a jóval esélyesebbnek tartott eddig hibátlan Aalborgot.

A tavalyi tizenkétgólos súlyos vereség emlékeinek elfeledésének reményében érkeztek a kékbe öltözött szegedi kézilabdabarátok a Pick Arénába. Ehhez azonban egy nagyon szervezett játék kellett, csak így lehetett esély a nagy sebességgel rohamozó dánok ellen. Némi meglepetésre a szegedi kapuban Emil Imsgard kezdett, de se ő, sem pedig a világklasszis Niklas Landin nem sokat tudott hozzátenni, aki hamar a cserepadon is találta magát. Szegedi oldalon alkalmazott nyitott védekezés nem igazán volt hatékony, viszont a támadójáték sokszínűségének köszönhetően szorosan alakult a mérkőzés.

Marios Sostaric ezúttal is parádézott, az első nyolc hazai gólból négyet a jobbszélső szerzett. Borut Mackovsek is remekül avatkozott bele a mérkőzésbe, négy gólt jegyzett az első félidőben. Élete első gólját szerezte Szilágyi Benjámin a Bajnokok Ligájában. A Szeged az első játékrészben 80%-os hatékonysággal támadott, így megérdemelten vonult az öltözőbe 20-16-os vezetéssel.

Szerencsére a folytatásban sem indult be a dán gépezet, kevesebb gól is született a második félidő elején, igaz egy gólra felzárkózott az Aalborg, időt is kért Kárpáti Krisztián. A kékek átálltak hét a hat elleni játékra, ami kiváló húzásnak bizonyult. Imsgard a 40. percben kivédte Mikkel Hansen hetesét, amiből sikerült erőt merítenie. A norvég kapus több fontos védést is bemutatott, az Aalborg egyre többet hibázott. Hat perccel a vége előtt már hétgólos volt a szegedi előny.

Erre talán a legvérmesebb szegedi szurkolók sem számítottak, a csoport egyik legerősebb együttese ellen megszerezte első sikerét az együttes az idényben, ráadásul nagy fölénnyel, a mérkőzést végig kontroll alatt tartva.

Szeged – Aalborg 34-27 (20-16)

Ld: Sostaric (9) ill. Hansen (6)

 

FOTÓ: FARAGÓ IMRE

Megosztás
Exit mobile version