„Nem titkolt célunk, hogy elcsípjük a csoport első helyét.” nyilatkozta Mikler Roland a világbajnokság előtti sajtótájékoztatón. Ezt a feladatot sikerült teljesíteni, egy emlékezetes mérkőzés után.

Most már jöhet a második lépcsőfok, a legjobb nyolc közé jutás. Első ellenfelünk a háromszoros Pán-Amerikai bajnok Brazília volt, aki ellen az eddig lejátszott valamennyi mérkőzését megnyerte a magyar válogatott.

Bátran kezdtek a brazilok, főként Langaro bombái jelentettek problémát, az első három lövéséből három gólt szerzett a balátlövő. Magyar részről az első gól Hornyák nevéhez fűződik, később betalált újra egy befutás után, majd egy Sunajko kapufát leszámítva ma sem kerültek sokszor helyzetbe szélsőink. Azonban Bánhidi és Máthé ott folytatták, ahol a németek ellen abbahagyták. Az első félidőben szerzett gólok felét ők szerezték. Az első negyedórában nem sikerült elszakadni a braziloktól, akik Thiagus Petrus és Borges után Toledot is elvesztették, akit hordágyon kellett levinni. Ezt követően Mikler mutatott be bravúrokat, szélről nem tudtak gólt lőni a brazilok. A félidő végére összeállt a védelem, a brazilok perceken keresztül nem szereztek gólt. A kispadról érkező Rosta és Bodó gólokkal szállt be, így a szünetre ötgólos előnyt sikerült felépíteni.

A folytatás után az öltözőben maradt a csapat, a brazilok újfent Langaro góljaival meglepték a mieinket és feljöttek három gólra. Szerencsére az időkérés segített, újra felpörgött a csapat, Székely hetest védett, szereztünk három könnyű gólt, ebből kettőt Sunajko és nagy meglepetésre egy egyéni akció után Sipos is betalált. Nem kellett elővenni a szívgyógyszert, nyugodtan a fotelben hátradőlve lehetett megnézni az utolsó perceket.

Magyarország – Brazília 29-23

fotó: magyar válogatott facebook oldal

 

2257 megtekintés.

Megosztás