Maik Machulla együttese csak negyedikként zárt, ezért ősztől csak az Európa-ligában indulhat, de csapata legnagyobb klasszisai így is bekerültek az év csapatába.

Kapus

Nem a kapusokon múlt a Flensburg idei gyengébb szereplése. Kevin Möller és Benjamin Buric remekül kiegészítették egymást. A dán kapuvédő jobb mutatóval zárta az évet, mint honfitársa  Niclas Landin, talán emiatt sem került be Kiel játékos a legjobbak közé. Möller 318 védést mutatott be, ami 37%-os hatékonyságnak felel meg.

Jobbszélső

Hans Lindberg negyvenévesen is elképesztő. A dánok világklasszis jobbszélsője gólkirályi címe mellett, bajnoki bronzéremhez segítette a Füchse Berlint. Csapata összes bajnokiján játszott, hét mérkőzésen szerzett több mint tíz találatot. Összesen 242 góllal zárt, helyzeteinek 84%-át értékesítette.

Jobbátlövő

Ómar Ingi Magnússon helye megkérdőjelezhetetlen a posztján, a tavalyi évad után ismét beválasztották a TOP 7-be. A Magdeburggal bajnoki aranyat szerző kiválóság épp Lindberggel vívott nagy csatát a gólkirályi címért, még az utolsó fordulóban is. 33 mérkőzésen 237 gólt szerzett, továbbá az előkészítésből is kivette a részét 124 gólpassz fűződik a nevéhez.

Beálló

Johannes Golla az utóbbi időkben nyújtott teljesítményével posztja egyik legjobb játékosává vált.  Egyedüli németként került be az év csapatába. A játék mindkét elemében kiemelkedett a mezőnyből. Huszonhét blokkja mellett, 121 gólt szerzett, valamennyi bajnoki mérkőzésen pályára lépett.

Irányító

A karmesteri pálcát csak úgy, mint egy évvel ezelőtt is Jim Gottfridsson kapta meg. A Flensburg és a svéd válogatott vezére főként az előkészítésekben jeleskedett. Harminchárom mérkőzésen szerepelt, 112 gólja mellett 149 gólt érő átadást jegyzett.

Balátlövő

Némi meglepetésre egy korábbi Flensburg játékos is helyet kapott a legjobbak között. Simon Jeppsson a tizenharmadik helyen végző Erlangen kiemelkedő egyéniségének bizonyult a szezon során. 176 gól és 137 gólpassz a mérlege. A huszonhat éves svéd átlövő a Flensburg és a Füchse Berlin ellen egyaránt kilenc gólt szerzett.

Balszélső

Végül a Flensburg házi gólkirálya Hampus Wanne zárja a sort, ezzel kialakítva egy Skandinávokra épülő All-Star csapatot. A svédek kiválósága 158 gólig jutott 27 mérkőzésen. Egyéni rekordja a Lübbeck elleni 13 találat, de a Rhein Neckar elleni tavaszi rangadón is 11 gólt szerzett.

forrás és fotók:  liquimoly-hbl.de

Borítókép: Flensburg facebook

 

Megosztás