Az utolsó fordulóig tartott a címvédő, Final Four résztvevő Magdeburg és a rekordbajnok Kiel versenyfutása a bajnoki címért.

Talán az utóbbi évek legizgalmasabb bajnoki idénye ért véget Németországban. A Kiel és a Magdeburg mellett a Füchse Berlin is sokiáig jól tartotta magát, de a 28. fordulóban Hanusz Egon vezérletével  a Stuttgart legyőzte a fővárosiakat, majd szintén idegenben kikaptak a Bergischertől és a Göppingentől is.

A 34. zárófordulóban Filip Jicha együttese kétpontos előny birtokában lépett pályára a Göppingen otthonában, és már harmincperc után ötgólos előnyre tett szert, amit a végéig tovább növelt, így a Magdeburg hiába nyert a Wetzlar ellen a Kiel megszerezte története 23. bajnoki címét.

A bronzérmet a Füchse Berlin szerezte meg, így újra az Európa-ligában szerepelhetnek csak úgy, mint a Flensburg és a Rhein Neckar. Búcsúzott az élvonaltól a Minden és a Hamm-Westfalen, feljutott az első osztályba a Balingen és az Eisenach.

A gólkirályi címet a Hamburg 33 esztendős dán balszélsője Casper Ulrich Mortensen szerezte meg 234 találattal.

Hanusz Egon csapata a Stuttgart a tizennegyedik helyen zárt, a magyar irányító 155 lövésből 98 gólt szerzett, valamint 57 gólpasszt is jegyzett.

 

fotó: liquimoly-hbl

 

1311 megtekintés.

Megosztás