Martin Schwalb együttese egy hónapon belül kétszer is kapott ki a Göppingentől.

 

A szombat esti találkozón a házigazda Rhein Neckar Löwen finoman szólva az öltözőben maradt. A fogadóirodák is egyértelműen arra számítottak, hogy Gensheimerék visszavágnak a legutóbbi vereségért, ennek ellenére húsz perc játék után 8-15-öt mutatott az eredményjelző. A vendégeknél a világbajnokságon is jól szereplő Marcell Schiller vitte a prímet. A második félidőben a Rhein Neckar kétségbeesett felzárkózásba kezdett, de a kiemelkedő kapusteljesítmény nagyon hiányzott, Andreas Palicka mindössze négy lövést hárított. A dráma a dudaszó pillanatában bekövetkezett, Sebastian Heymann bombagóljával a Göppingen nyert, és oda-vissza megverte a Bundesliga egyik top csapatát.

A Magdeburg kihasználta riválisa botlását és tükörsima győzelmével feljött a második helyre, bár a sereghajtó Coburgnak szemernyi esélyese nem volt, a házigazda hét perc után 8-0-ra vezetett, és több mint húszgólos győzelmet ünnepelhetett.

A Rhein Neckar után a Flensburg is majdnem pontot vesztett a Minden otthonában. Maik Machulla együttese ötgólos előnynél már elhitte, hogy zsebben a két pont. A kiesés ellen menekülő mindeniek felzárkóztak, a hajrában a vezetést is átvették, de az esélyesebb Flensburg a kilenc gólos Hampus Wanne vezetésével megőrizte első helyét a tabellán. A svéd szélső kirobbanó formában kézilabdázik, csapata utolsó három mérkőzésén 28 gólt szerzett.

 

A három mérkőzéssel kevesebbet játszó „zebrák” a Nordhorn együttesét győzték le tíz góllal. Bravúros győzelemnek örülhetett a Stuttgart. A Faluvégi Rudolfot nélkülöző vendégek Lipcsében tudtak nyerni.

Eredmények

Melsungen-Erlangen 31-29

Balingen – Lemgo 25-26

Ludwigshafen-Wetzlar 27-27

Leipzig-Essen 26-23

Bergischer-Hannover 27-23

Kiel-Nordhorn 32-22

Rhein Neckar-Göppingen 31-32

Minden-Flensburg 28-29

Magdeburg-Coburg 43-22

Leipzig-Stuttgart 23-25

Essen-Füchse Berlin 23-24

 

A hét legeredményesebb játékosai

 

  1. Noah Beyer (Essen) 14gól
  2. Timo Kastening (Melsungen) 11gól
  3. Felix Klinger (Essen) 11gól

 

A hét legjobb kapusai

 

  1. Sebastian Bliss (Essen) 50%
  2. Christopher Rudeck (Bergischer) 44%
  3. Niklas Landin (Kiel) 43%

Fotók: liqui moly hbl, Flensburg, Rhein Neckar facebook oldal

1321 megtekintés.

Megosztás