Site icon Handballexpert

Bundesliga: Faluvégi Rudolf csapata szolgáltatta a hét meglepetését.

Az eddig veretlenül a tabella élén álló Leipzig hazai pályán elszenvedte idei első vereségét a Göppingentől. A Baden-Württembergi együttes öt év után nyert újra Lipcsében.

A forduló legnagyobb meglepetését a Magdeburgban láthatták a nézők. A mérkőzést megelőzően a második helyen álló hazaiak teljes csődöt mondtak az első félidőben. A vendég Stuttgart a szünetben már hat góllal vezetett. A vendéglátó a nyolc gólt szerző dán Michael Damgaard vezérletével csak egy gólra tudott felzárkózni a lefújásig. A stuttgartiaknál Faluvégi Rudolf három góllal járult hozzá az értékes két pont megszerzéséhez.

Továbbra is gyengélkedik a Füchse Berlin, a fővárosiak a Mindentől elszenvedett vereség után visszaestek a tizenharmadik helyre.

A THW Kiel hatgólos idegenbeli győzelemmel hangolódott a Veszprém elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre. A rekordbajnok legjobbja ezúttal is Niclas Ekberg volt, aki öt forduló után 85%-os hatékonysággal termeli a gólokat.

A két kihívó a Flensburg és a Rhein Neckar is hozta a kötelezőt. Jobb gólarányának köszönhetően Martin Schwalb csapata vezeti a Bundesligát. Uwe Gensheimer az Erlangen elleni találkozón tizenegy gólig jutott.  A Flensburg bosnyák hálóőre Benjamin Buric a Coburg ellen 52%-os védési hatékonysággal zárt.

 

  1. forduló érdekesebb eredményei

Magdeburg – Stuttgart 29-30

Minden – Füchse Berlin 31-26

Erlangen – Rhein Neckar 20-26

Flensburg – Coburg 32-22

Nordhorn – Kiel 29-35

Leipzig – Göppingen 22-25

 

Tabella

  1. Rhein Neckar 8pont
  2. Flensburg 8pont
  3. Kiel 8pont

 

Góllövőlista:

  1. Niclas Ekberg (Kiel) 39gól
  2. Viggo Kristjansson (Stuttgart) 37gól
  3. Bjarki Mar Elisson (Lemgo) 35gól
Megosztás
Exit mobile version