A német bajnokság 23. fordulójának legjobban várt mérkőzésén a Flensburg legyőzte a címvédő THW Kielt.

Mielőtt rátérnénk a flensburgi rangadóra, sajnos szomorú esemény történt vasárnap Stuttgartban. Faluvégi Rudolf súlyos sérülést szenvedett. Az irányító jobb térdében elszakadt a keresztszalag, felépülése legalább hat hónapot vesz igénybe, így nagy kérdés hogyan alakul további pályafutása. Szerződése a szezon végén lejár, a hírek újbóli Franciaországba igazolásáról szóltak. A jövő nagy kérdése van-e olyan csapat, amelyik ilyen szituációban bevállalja-e a szerződtetését?

A sérüléséig egyébként a csapata egyik legjobbja volt a magyar játékos, öt lövéséből négyszer bevette a kiválóan védő Jannick Green kapuját. Faluvégi kiesése láthatóan megzavarta a hazaiakat, ezt követően folyamatosan nőtt a hátrányuk, a Magdeburg tíz gólos győzelmet aratott.

Egy hosszúra nyúlt veretlenségi sorozata szakadt meg a címvédő THW Kielnek. A „zebrák” legutóbb októberben kaptak ki bajnoki mérkőzésen a Wetzlartól. A Flensburgnak sikerült visszavágni az őszi vereségért, ezzel megőrizte vezető helyét a tabellán. Skandináv gólpárbajt hozott a mérkőzés amelyet Hampus Wanne nyert. A svéd szélső tízszer, míg Sander Sagosen kilencszer volt eredményes. Kiemelendő még Jim Gottfridsson játéka is, aki góljai mellett szenzációs gólpasszokat is kiosztott.

A Kiel főbrópája tehát nem sikerült a Szeged elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt. Arra azért az utóbbi időben nem sok példa volt, hogy a Kiel egymás után két mérkőzést elbukjon. Legutóbb 2020 februárjában vesztettek egymást követően két BL-mérkőzést. Szerdán talán ez a sorozatuk megszakad…

Tovább tart a Füchse Berlin gyengélkedése, a fővárosiak hazai pályán szenvedtek egy gólos vereséget a Leipzigtől úgy, hogy a vendégek a második félidő derekán már nyolc góllal is vezettek, a nagy hajrát inditó „rókák” három perccel a vége előtt egyenlítettek, de a drámai utolsó percekben a Leipzig koncentrált jobban.

Eredmények

Nordhorn – Essen 22-19

Stuttgart – Magdeburg 22-32

Rhein Neckar – Minden 29-27

Erlangen – Bergischer 20-25

Flensburg – Kiel 31-28

Melsungen – Balingen 24-25

Coburg – Wetzlar 30-30

Füchse Berlin – Leipzig 27-28

 

A forduló legjobbja a Nordhorn osztrák szélsője Robert Weber, aki csapata góljainak felét szerezte az Essen elleni, kiesés szempontjából fontos mérkőzésen, ezzel már a harmadik a góllövőlistán. 11lövés/11gól hétméteresből 5/5

A forduló és március hónap legjobb kapusa Jannick Green. A Magdeburg dán kapusa tizenhárom lövést hatástalanított Stuttgartban, ami 40%-os hatékonyságnak felel meg.

 

Fotók: jochapress, liquimoly-hbl.de

 

 

Megosztás