Az Európa-bajnoki selejtezők miatt rövid szünet következik a német bajnokságban is.

Akár nagyobb összegben is lehetne fogadni arra, hogy a címvédő Kiel és a kihívó Flensburg között dől majd el a bajnoki aranyérem sorsa.

A két gigász hétről-hétre hozza a kötelező győzelmeket. Mindkét együttes eddig ugyanannyi mérkőzést játszott, jelenleg Machulla fiai egy pontos előnnyel vezetik a bajnokságot, de a gólarányuk rosszabb. A válogatott szünet után sorsdöntő fordulók következnek.  Ha górcső alá vesszük a két együttesre váró feladatokat, elképzelhető a trónfosztás.

THW Kiel

  • Füchse Berlin (i)
  • Magdeburg (i)
  • Rhein Neckar (i)
  • Göppingen (o)

Flensburg-Handewitt

  • Göppingen (i)
  • Rhein Neckar (o)
  • Füchse Berlin (o)

Amennyiben abból indulunk ki, hogy mindkét fél begyűjti az elvárható két pontokat, akkor a fenti találkozókon dől majd el a bajnoki cím sorsa. A „zebráknak” jóval nehezebb mérkőzései lesznek, ráadásul idegenben. A Flensburgnak minden esélye megvan arra, hogy megszerezze negyedik bajnoki címét.

Egymás ellen

Kiel – Flensburg 29-21

Flensburg – Kiel 31-28

A 27. fordulóban két hosszú sikersorozat is megszakadt. A dobogót megcélzó Magdeburg tíz mérkőzés után szenvedett vereséget idegenben. A Göppingen is tíz találkozó után hagyta el újra vereséggel a pályát.

Eredmények

Erlangen – Magdeburg 30-28

Stuttgart – Göppingen 28-26

Lemgo – Rhein Neckar 28-34

Balingen – Essen 31-28

Melsungen – Kiel 26-32

Nordhorn – Minden 20-22

Hannover – Wetzlar 25-24

Flensburg – Ludwigshafen 35-29

A forduló legjobbja

A listavezető Flensburg a kieső helyen álló Ludwigshafent győzte le. Remek teljesítményt nyújtott a svéd válogatott kiválósága Jim Gottfridsson. Mindössze egy büntetőt hibázott, tíz kísérletéből kilenc célba ért.

Legjobb kapus

Kiesési rangadót nyert a GWD Minden a Nordhorn otthonában. A zöld-fehérek sikere nem jött volna létre Malte Semisch bravúrjai nélkül. A 208cm-es kapus 41%-os teljesítményt nyújtott.

Fotók: Flensburg facebook oldal, liquimoly-hbl.de

Megosztás